Annonce
Nytårshilsen

Tomas Cenius' nytårsønske: Flere klæd-ud dage

- Mit syn på verden kommer fra noget, der ligner et lille barns, skriver Tomas Tex Cenius i sin nytårshilsen. Foto: Bo Børresen


Annonce

Her kommer så en nytårshilsen fra mig til alle mine godt 104.000 naboer her på Frederiksberg.

Vi klarede den sgu - og med klarede den, mener jeg selvfølgelig året 2020, som mange synes har været det værste år i mands minde. Det har det ikke været for mig, men jeg er jo også bare en hospitalsklovn og kunstner, så mit syn på verden kommer fra noget, der ligner et lille barns.

Og mit indre barn elsker, når noget får de voksne til at stoppe op, blive hjemme, og i det hele taget bare tager det lidt mere roligt. Det giver bedre mulighed for nærvær, refleksion, og tid til at kigge på de mange vaner og gentagelser, som vores liv består af, hvilket bringer mig til mine nytårsønsker for alle på Frederiksberg i det kommende år 2021:


Der kunne også være dage, hvor alle enten skulle gå eller køre på cykel eller ride på hest.

Tomas Tex Cenius


Flere klæd-ud dage, så kunne vi tage noget tøj på, som vi synes er flot, og gøre livet til en fest, hvor alle kan være hvem som helst, de har lyst til at være. Der kunne også være dage, hvor alle enten skulle gå eller køre på cykel eller ride på hest, så ville byen være uden støj og forurening fra alle bilerne, og vi kunne gå rundt og hilse og snakke med hinanden.

Og når vi nu taler om heste, hvad med nogle dage, der handlede om dyrene. Jeg elsker dyr og har altid troet, at vi en dag skulle leve lidt mere som indianerne gjorde - du ved med respekt for alt levende og med troen på, at vi alle er en del af noget større, og at mennesker er ligeværdige med dyr og planter.

Så dage, hvor vi lod vær med at spise de søde dyr, og lukkede dem ud af de små bure, så de også kunne nyde livet lidt. Det kunne da være smukt.

Eller hvad med positive, kærlighed til alle, inklusiv mig selv-dage. Dage, hvor vi leger med tanken om at tilgive alle dem, vi hader. Det kunne også være sjovt med omvendt dage - hvor vækst, grådighed, overforbrug og behovet for at være mere værd end andre var byttet ud med tilfredshed, gavmildhed, genbrug og et bevidst valg om at være lavest i hierarkiet.

Ja, der er mange dage, som jeg ønsker for os alle, og jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort, sådan at ændre på vores vaner - følelsernes og tankernes magt over os. Jeg må nok nøjes med at ønske og prøve på selv at få opfyldt alle disse dage.

Så når du møder mig på gaden, klædt ud i fint tøj, med hat og stok, så kan du godt regne med, at jeg er i gang med en af de der dage, hvor jeg forsøger at opleve alting omvendt, hvor jeg tror på, at alle vil mig det bedste, og at lige nu og lige her er det skønneste sted i verden.

Og så hilser jeg på dig, som om vi er gamle venner, vi kan eventuelt veksle et par ord og grine af, hvor fjollet jeg ser ud.

Og når vores veje skilles igen, kan du være sikker på, at jeg er dig dybt taknemmelig for lige netop din tilstedeværelse i en af mine omvendt dage på det skønneste sted på jorden, med verdens bedste naboer, i den bydel, hvor magien og fantasien lever … nemlig Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce