Annonce
Byliv

100 tons frådende forhistorie flytter ind i Zoo

Det er en donosaur som denne basse, du vil kunne se i Zoo, når de åbner 10. april. Pressefoto
Flere end 25 farlige og fascinerende dinosaurer indtager Zoo, når Haven åbner 10. april.

Når du fra 10. april besøger Zoo, træder du ind i en tidsmaskine, der tager dig mere end 100 millioner år tilbage i tiden til en helt anden verden. Nu kan du nemlig opleve flere end 25 life-size-dinosaurer stå side om side med de levende dyr i Zoo, hvor de vil brøle, jage og kæmpe både til lands og i luften.

Eventet er Zoo's første store satsning efter corona-lockdown. Havens administrerende direktør Jørgen Nielsen er ikke i tvivl om, at dinosaurer og overraskende events er lige det, danskerne efterspørger.

Hjælp fra Spielbergs rådgiver

- Det sidste år har jo en været en voldsom omgang for alle. Og derfor er vi også ekstra glade for, at vi nu kan sparke foråret i gang for alvor. Vi har brug for at blive fascineret og fortryllet, og der kan dinosaurerne bare noget helt unikt, uanset hvor gammel man er. Det er en adgangsbillet til en eventyrlig verden, vi stadig kan lære meget af, og at nogle af dinosaurerne så er ti meter høje og kommer til at stå og prutte og brøle, gør det kun til en endnu større oplevelse, fortæller Jørgen Nielsen i en pressemeddelelse.


Vi har brug for at blive fascineret og fortryllet, og der kan dinosaurerne bare noget helt unikt, uanset hvor gammel man er.

Jørgen Nielsen, administrerende direktør i Zoo


De enkelte dinosaurer står ved nulevende dyr, som de deler adfærd eller fysiologi med, og de bidrager dermed til vores forståelse af dyrenes udvikling. Derfor har det også været helt centralt, at dinosaurernes udseende og bevægelser er så virkelighedsnære som muligt. Til at sørge for netop dét har Zoo fået palæontologisk eksperthjælp, så dinosaurerne er lavet efter den seneste viden på området. Samtidig har robotproducenten Don Lessem, der var dinosaurrådgiver for Steven Spielberg på Jurassic Park, stået for at bringe dinosaurerne til live.

Annonce

Lær af dinosaurerne

Hos Zoo er håbet, at en tur igennem Haven vil både underholde og sætte gang i nye tanker om vores forståelse af den verden, vi er en del af, forklarer Iben Næs Aggerholm, der er biolog og fagansvarlig hos Zoo.

- Det handler både om at give os anderledes syn på dyreriget, fordi dinosaurerne har nogle overraskende ting til fælles med mange af de dyr, vi kender. Men de kan også lære os om udfordringer som klimaforandringer, fordi de også levede i en tid, hvor verden ændrede sig markant, hvilket havde en omfattende påvirkning på deres liv, siger hun i en pressemeddelelse.

Dinosaurerne kan opleves fra 10. april og indtil videre til 26. september i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce