Annonce
Debat

22 minutters ventetid på ambulance: Det må vi kunne gøre bedre

- Der må ikke gå så lang tid, skriver Katarina Ammitzbøll i dette indlæg. Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2014)

DEBAT: 22 minutter. For mange kan det virke som en kort stund - en ubetydelig lille mængde tid. Men når hvert sekund tæller, er 22 minutter en evighed.

Det oplevede en ung kvinde, der i februar væltede på sin cykel i krydset mellem Frederiksberg Allé og Platanvej. Kvinden slog hovedet og blødte kraftigt. Heldigvis var flere forbipasserende hurtige til at træde til og forsøge at stoppe blødningen. Indsatsen fra de forbipasserende var prisværdig, men der var brug for ekstra hjælp. Derfor var de forbipasserende hurtige til at ringe efter en ambulance.


Uanset om man bor på Frederiksberg eller Frederikshavn, har ingen fortjent at vente længe på en ambulance

Katarina Ammitzbøll


Normalt er ambulancer med udrykning fremme efter lidt over seks minutter i området, men kvinden og de forbipasserende måtte her vente hele 22 minutter, før hjælpen kom. Ifølge akutberedskabet var der nemlig ingen ledige ambulancer til rådighed i området. Først 16 minutter efter der var blevet ringet 112, blev en ambulance omdirigeret.

Den slags ventetider er simpelthen ikke i orden! Som samfund skal vi simpelthen kunne tilbyde en ordentlig akutrespons. For vi ved hvor meget tiden tæller, når der sker ulykker eller opstår livstruende sygdomme.

I Det Konservative Folkeparti går vi ind for et væsentlig løft af akutberedskabet. Da vi sidst var ved magten, indgik VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om sundhedsreform, der blandt andet ville styrke akutberedskabet væsentligt.

Helt konkret skulle der etableres 20 nye akutberedskaber - for eksempel ambulancer eller akutbiler - heraf en i Hovedstadsområdet og en i Nordsjælland. Reformen nåede dog aldrig at føres ud i livet, da den socialdemokratiske regeringen hældte den ned af brættet.

Uanset om man bor på Frederiksberg eller Frederikshavn, har ingen fortjent at vente længe på en ambulance. Man skal kunne føle sig tryk i, at hjælp altid er nær, også selvom det er en travl dag for beredskabet! Vi er klar til at styrke akutberedskabet, men vi venter stadig på regeringen. Tiden tikker og hvert minut tæller!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce