Annonce
Frederiksberg

37 koncerter på 29 dage: Haveselskabets Have bliver landets største spillested

Kok og koncertarrangør Jakob Mielcke flankeret af jazzbandet 'Ibrahim Electric' (t.v.) og Cæcilie Norby og Kira Skov (t.h.). Foto: Bo Børresen
Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Caroline Henderson, Barbara Moleko, Peter Sommer og Savage Rose er blot et lille udpluk af den perlerække af musiknavne, der spiller op i Haveselskabets Have 3.-31. juli.
Annonce

Sommerens traditionelle musikfestivaler som Roskilde, Smuk Fest, Tønder og Tinderbox er alle aflyst. Tilbage står en masse musikere med god plads i kalenderen og endnu flere festivalhungrende koncertgængere uden noget sted at få slukket musiktørsten.

Og dog. Hjælpen er på vej, og er man fra Frederiksberg og omegn, så er den lige om hjørnet.

Svaret er 'Sommer i Haveselskabet'. Ikke en musikfestival, men et udendørs spillested med hele 37 musikkoncerter i løbet af juli måned med start på fredag 3. juli. Som titlen på koncertrækken antyder, så foregår koncerterne i Haveselskabets Have klos op ad Frederiksberg Have og Frederiksberg Runddel.

Annonce

Gjorde ondt i musikhjertet

Hvad der for et halvt år siden var planlagt til at være ti koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival, har de seneste måneder taget til i omfang i en grad, så arrangørerne bag 'Sommer i Haveselskabet' i disse dage arbejder i noget nær døgndrift. Det er ikke kun mængden af koncerter, der er vokset betragteligt. Det er antallet af musikgenre også. Jazzen har fået selskab af både pop og rock.

Jakob Mielcke i selskab med Cæcilie Norby, Kira Skov og jazzorkestret 'Ibrahim Electric'. Sidstnævnte giver koncert i Haveselskabets Have 5. og 6. juli, mens Cæcilie Norby og Kira Skov står på scenen henholdsvis 9. og 28. juli. Foto: Bo Børresen

Da coronaen aflyste Copenhagen Jazz Festival og landets øvrige musikfestivaler, opstod et tomrum. Ikke kun i musikernes kalendere, men også blandt koncertarrangørerne. Sådan en er Jakob Mielcke. Han er først og fremmest en anerkendt kok, vært i Masterchef på TV3 og indehaver af 'Mielcke & Hurtigkarl', der holder til i Haveselskabets Have.

Men det gjorde ondt i Jakob Mielckes musikhjerte, at han ikke kunne gentage sidste års succes som medarrangør af en række koncerter i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival:

- Vi var simpelthen nødt til at få musikken til at spille igen - for publikums, for vores egen og for kunstnernes skyld. For alle dem, der arbejder med at afvikle koncerter og fordi en sommer uden en madkurv til en udendørskoncert simpelthen er for trist. Nu springer vi ud på dybt vand med 37 koncerter på 29 dage, siger Jakob Mielcke og fortsætter:

- Vi kunne ikke leve med, at der ikke kom musik i Haven i år. 'Sommer i Haveselskabet' er vores måde at fejre det smukke sted, sommeren, og at vi har formået at holde afstand i de mange mørke måneder.

Annonce

Familiefar fra Farum

En af Jakob Mielckes tætte og uundværlige medarrangører i forbindelse med koncertrækken er Mads Maaløe. En - med Maaløes egne ord - almindelig familiefar fra Farum. Og så alligevel ikke.

Koncertprogrammet

3/7 kl. 19:00 Claus Hempler

4/7 kl. 11:00 Tali præsenterer Onkel Reje

4/7 kl. 19:00 Daimis Jazzband med Tom McEwan

5/7 kl. 20:00 Ibrahim Electric

6/7 kl. 19:00 Ibrahim Electric

7/7 kl. 13:00 Wonderbrazz (gratis)

7/7 kl. 14:45 Kresten Osgood5 (gratis)

7/7 kl. 17:00 Zirkus (gratis)

7/7 kl. 20:00 Jakob Bro/Palle Mikkelborg/Joey Baron

8/7 kl. 19:00 Sinne Eeg

9/7 kl. 19:00 Cæcilie Norby

10/7 kl. 19:00 Teitur

11/7 kl. 11:00 Tali præsenterer Hr. Skæg

11/7 kl. 19:00 Ginman/Blachman/Dahl

12/7 kl. 20:00 Nikolaj Nørlund med band

13/7 kl. 19:00 Mandipira/Lauritsen/gade/Frost

14/7 kl. 19:00 Bobo Moreno & The Soul Shakers

15/7 kl. 15:00 Ole Koch Hansen & Thomas Fonnesbæk

15/7 kl. 19:00 Enrico Pieranunzi & Thomas Fonnesbæk

16/7 kl. 19:00 Peter Sommer Palle alene i verden

17/7 kl. 19:00 Carl Emil

18/7 kl. 11:00 Tali præsenterer Tom McEwan

18/7 kl. 19:00 Tim Christensen solo

19/7 kl. 20:00 Hanne Boel

20/7 kl. 19:00 Signe Svendsen

21/7 kl. 19:00 Carsten Bo & Band

22/7 kl. 19:00 Kaya og Ole Kibsgaard

23/7 kl. 19:00 Barbara Moleko

24/7 kl. 19:00 Chris Minh Doky

25/7 kl. 11:00 Tutu præsenterer Bubber

25/7 kl. 19:00 Sanne Salomonsen

26/7 kl. 20:00 Isam B

27/7 kl. 19:00 Dinesen, Sonne, AC

28/7 kl. 19:00 Kira Skov sings Billie Holliday

29/7 kl. 19:00 The Savage Rose

30/7 kl. 19:00 Jacob Bellens

31/7 kl. 19:00 Caroline Henderson

Mads Maaløe har blandt andet 18 års erfaring med at arrangere Copenhagen Jazz Festival. Han havde egentlig pensioneret sig selv som koncertarrangør, men da Jakob Mielcke i 2018 bad ham om at hjælpe med at arrangere Copenhagen Jazz Festival 2019 i Haveselskabets Have, lod han sig overtale.

- Det blev én stor succes. Samarbejdet med Mielcke og Thomas Korby (restaurationschef hos 'Mielcke & Hurtigkarl', red.) forløb fremragende. Alt gik op i en højere enhed. Selv vejret. Så jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være med på vognen i 2020 også. Det gik simpelthen for perfekt til, at jeg kunne sige nej til at fortsætte, fortæller Mads Maaløe.

Men så kom coronaen.

- Da Copenhagen Jazz Festival 2020 aflyste sig selv, blev jeg kontaktet af den ene kunstner efter den anden, som efterlyste spillejobs. Det var ikke kun jazzmusikere, der ringede. Det var det meste af branchen. Normalt ligger over halvdelen de store danske kunstneres indtjening i løbet af sommermånederne, oplyser Mads Maaløe og fortsætter:

- Da samtidig aflysningerne af bryllupsselskaber hos 'Mielcke & Hurtigkarl' begyndte at vælte ind, blev vi enige om at se tiden an og holde os klar til, hvis det lysnede i forhold til at stable noget musik på benene, beretter Mads Maaløe.

Annonce

Hæfter personligt

Coronaen slap sit værste greb i Danmark, men Mielcke, Maaløe og kompagni kunne først søge om tilladelse hos Slot- og Kulturstyrelsen og øvrige relevante myndigheder, da Kulturministeriet 22. maj meddelte, at det nu var tilladt at holde koncerter for op til 500 gæster. Siden har teamet mildt sagt arbejdet stærkt. Der er ikke så lidt praktik, der skal ordnes, når man skal afholde 37 musikkoncerter under åben himmel på mindre end en måned.

Snakken gik lystigt mellem kunstnere og arrangører, da 'Sommer i Haveselskabet' blev præsenteret. Foto: Bo Børresen

18.500 billetter er sat til salg. Dermed bliver 'Sommer I Haveselskabet' landets største spillested i løbet af de 29 dage, det finder sted. Koncertrækken er støttet af Frederiksberg Kommune, ligesom Frederiksbergfonden har spyttet i kassen specifikt til tirsdag 7. juli, hvor publikum inviteres til tre gratis jazzkoncerter.

Men billigt er det naturligvis ikke at arrangere 37 musikkoncerter. Der er udgifter til scenetelt, lyd- og lysfolk, servicemedarbejdere, musikanlæg, produktionsudstyr, markedsføring, SoME og selvfølgelig betaling af musikere, selvom disse dog har accepteret en aflønningsordning, der - ifølge Mads Maaløe - er afgørende for, at det hele kan løbe rundt.

Løber det ikke rundt, hæfter Mads Maaløe personligt.

- Ja, jeg er hoppet ud fra 500 meter-vippen, men jeg tror selvfølgelig på projektet, siger han fortrøstningsfuldt.

Annonce

Sanne, Tim og Teitur

Der udbydes 500 billetter per koncert i henhold til gældende regler. Mads Maaløe garanterer, at alle forholdsregler er taget for, at 'Sommer i Haveselskabet' bliver en coronasikker musikoplevelse:

- Sikkerheden til alle koncerter har højeste prioritet, Vi følger myndighedernes regler til punkt og prikke. Det betyder blandt andet, at der er en maksimal kapacitet på 500 publikummer til hver koncert, at der er god plads til at sprede sig i den smukke have, rigelige mængder håndsprit til rådighed og stor fokus på sanitære og hygiejniske forhold.

Kira Skov og Cæcilie Norby tog sig også lige tid til en selfie. Foto: Bo Børresen

Udbuddet af musiknavne i Haveselskabets Have spænder bredt. Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Barbara Moleko, Peter Sommer og 'The Savage Rose' er fem af navnene. Teitur, Hanne Boel, Claus Hempler, Isam B og Carl Emil er fem andre.

I den mere jazzede afdeling finder man kunstnere som Caroline Henderson, Cæcilie Norby, Kira Skov, Chris Minh Doky og X Factor-dommer Thomas Blachmanns trio 'Ginman/Blachman/Dahl', mens børnene kan se frem til blandt andre at møde Hr. Skæg, Onkel Reje og Bubber.

Billetter købes på ticketmaster.dk.

Annonce
Annonce
Byliv

Coronatest uden tidsbestilling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vi skal være endnu bedre til at hjælpe

Klumme

Magtens frie løb?

Debat

Nu styrker vi veteranindsatsen i Danmark

Kultur

Mød Eva Smith på Frederiksberg Bibliotek

Klumme

Det gamle kapel

Debat

Vi skal værne om frivillighed

Annonce