Annonce
Coronavaccine

Aase tog det første stik

85-årige Aase Nielsen fra Plejehjemmet Ingeborggården fik det første stik, da Covid-vaccinen rullede ud over de lokale plejecentre.
Lørdag og søndag blev den nye Covid-vaccine rullet ud over byens 12 plejecentre, hvor borgere og ansatte fik det første af to stik. Borgmester Simon Aggesen så med på en Skype-forbindelse, da 85-årige Aase Nielsen tog det første stik.
Annonce

- Jeg glæder mig til igen at kunne gøre hvad jeg vil. Få flere besøg og selv kunne tage mere på besøg hos familien.

85-årige Aase Nielsen fra Ingeborggården tog varmt imod det første stik, da otte biler lørdag rullede ud til Frederiksbergs 12 plejecentre med Covid-vaccine. I alt 917 beboere på de lokale plejecentre får tilbudt vaccinen, og heldigvis tager langt de fleste i mod.

- Det er fint at være den første. Og jeg er skam ikke spor betænkelig ved at få vaccinen, sagde Aase Nielsen, da første af to prik var overstået. Det første stik foregik med borgmester Simon Aggesen på en Skype-forbindelse, i behørig corona-afstand.

Anden omgang vaccine udrulles sidste på måneden på de lokale plejecentre samt på Frederiksberg Kommunes Døgnrehabilitering.

Annonce

Borgere og ansatte

Region Hovedstadens vaccinationshold bestående af i alt fem medarbejdere ankom til Ingeborggården lørdag kl. 16:30 og begyndte forberedelserne til at praktiserende læge Sofie Westh kunne starte vaccinationen af de ca. 82 beboere og ca. 28 medarbejdere, der var på arbejde under vaccinationsteamets besøg. Et fåtal af de i alt 90 beboere på Ingeborggården kunne af forskellige årsager ikke tage imod vaccinen på nuværende tidspunkt, for eksempel hvis de i forvejen er smittet med virussen.


Nu tager vi det første skridt mod en mere normal hverdag, og jeg er så glad for, at vores ældre og det tilknyttede sundhedspersonale står først i køen til at få vaccinen

Simon Aggesen


Ingeborggårdens forstander Pia Morilla ser vaccinen som den bedste måde, at gå ind i 2021 på.

- Corona har betydet en kæmpe omvæltning for vores beboere og deres pårørende. Mange har måttet lide afsavn, fordi de kun i begrænset omfang har kunnet se deres kære siden marts 2020. Her på Ingeborggården har vi selvfølgelig gjort alt hvad vi kunne for at gøre livet på Ingeborggården så trygt og rart som muligt i hele perioden, ligesom vi har gjort alt, hvad der står i vores magt for at begrænse smittespredningen. Både blandt vores beboere og blandt personalet. Desværre har det ikke helt været muligt at undgå smitte, og vi har i øjeblikket besøgsforbud, så vores beboere desværre kun kan få besøg af én nær pårørende og i kritiske situationer. Det har betydet at vi selvfølgelig har gjort ekstra meget ud af at skabe hygge og god stemning for alle vores beboere henover jul og nytår, hvor kontakten med de pårørende har været begrænset, siger forstanderen og fortsætter.

- Selvom der stadig er et stykke vej til normale tider, kan vi med vaccinationen se lys for enden af tunnelen, og jeg har virkelig glædet mig til denne dag. Som situationen med corona har udviklet sig i løbet af 2020, er det her den bedst tænkelige måde at gå ind i 2021 på.

Region Hovedstadens vaccinationshold dannede rammerne for vaccinationen af 82 beboere og 28 medarbejdere.
Annonce

Hårde måneder forude

- Det er en stor dag for os alle her på Frederiksberg, og vi kan nu virkelig begynde at ane et lys for enden af tunnelen. Vores ældre er blandt dem, der har bragt de største ofre her i coronakrisen, sagde borgmester Simon Aggesen da Aase Nielsen havde taget det første stik, og vaccinen lørdag blev rullet ud på de lokale plejecentre.

- Der er besøgsrestriktioner på plejehjemmene, og mange savner at kunne se deres familie på andet end en iPad og kunne give børnebørnene et kram. Nu tager vi det første skridt mod en mere normal hverdag, og jeg er så glad for, at vores ældre og det tilknyttede sundhedspersonale står først i køen til at få vaccinen. Der er stadig nogle hårde måneder forude, og der er virkelig brug for, at vi hver især holder fast i de gode vaner i den kommende tid. Selv om vaccinerne nu er ved at blive rullet ud, så er det helt afgørende, at vi ikke slækker på at holde afstand og spritte af. Vores sundhedssystem er under pres, og det er helt afgørende, at vi får banket smitten endnu længere ned, understreger borgmesteren.

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen så med på en Skype-forbindelse, da Ingeborggårdens beboere og personale var de første til at modtage den nye Covid-vaccine lørdag.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce