Annonce
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

- Det er mig en gåde, at hele kommunalbestyrelsen og forvaltningen ikke er helt oppe på lakridserne i forhold til at støtte det kæmpe gratis arbejde, der er blevet leveret, skriver Lone Nørgaard. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Jeg blev noget forundret, da jeg gik på kommunens hjemmeside for at hente referatet fra det seneste møde i by- og miljøudvalget 26. oktober. Her er, hvad der stod at læse i resuméet:

”Rådmand Balder Mørk Andersen har stillet forslag om, at der opsættes skraldespande lige ved siden af adgangen til al kollektiv trafik. Forvaltningen vurderer, at der generelt er en god dækning allerede, ligesom der også er en god dialog med Metroselskabet og Banedanmark om supplerende opsætninger enkelte steder. Udvalget skal tage stilling til forslaget.” (min fremhævelse).

God dækning? Det må vist siges at være en sandhed med modifikationer. Som aktiv affaldsopsamler i borgerinitiativet 'Dråben i havet' siden opstarten bilder jeg mig ind at have god fornemmelse for, at det ikke går særlig godt med hverken dækning eller mentalitetsændring.

At efter knap halvandet års indsats fra tre-fire ildsjæle og en mindre gruppe miljøbevidste Frederiksberg-borgeres side, har resultatet været - ja netop: en dråbe i havet. Fordi mentalitetsændringen endnu ikke har fundet sted, og enhver ikke har inde på lystavlen, at affald aldrig hører hjemme på fortove eller gader og stræder og pladser, men i overalt-tilgængelige-skraldespande.

Så kære politikere, affaldet hober sig fortsat op, men nu viser det sig så, at I åbenbart bliver vildført af en forvaltning, der har besluttet sig for at sidde på hænderne?


At efter knap halvandet års indsats fra tre-fire ildsjæle og en mindre gruppe miljøbevidste Frederiksberg-borgeres side, har resultatet været - ja netop: en dråbe i havet.

Lone Nørgaard


Det er mig en gåde, at hele kommunalbestyrelsen og forvaltningen ikke er helt oppe på lakridserne i forhold til at støtte det kæmpe gratis arbejde, der er blevet leveret - uge efter uge, måned efter måned - langt mere systematisk og målrettet.

Af den enkle grund at affald i gaderne signalerer en bydel i forfald og et samfund på nedtur. P.t. er Frederiksberg det modsatte af den foregangskommune, 'Dråben i havet' havde - og fortsat har - som sin vision.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce