Annonce
Debat

Alexandra og Merete: Jeres værdighedspolitik er varm luft

Bitten Vivi Jensen har ikke meget til overs for Konservatives snak om værdighed og ordentlighed. Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

Læserbrev: Alexandra Dessoy og Merete Winther Hildebrandt klandrer 2. viceborgmester Michaels Vindfeldts visioner inden for ældreplejen i Frederiksberg Bladet 13. januar.

Alexandra og Merete taler om at tage udgangspunkt i den enkelte og "sørge for borgere får den hjælp der er påkrævet, dette kalder vi ordentlighed."

Jeg kalder det ordentlighed at holde sig til de faktuelle forhold. I er begge sammen med hele kommunalbestyrelsen blevet gjort bekendte med grov omsorgssvigt blandt andet på et af Frederiksbergs nyere plejehjem, hvor en kvinde døde af dehydrering og forstoppelse.


I taler om en tryg og værdig ældrepleje, og I anbefaler en værdighedsrådgiver. Burde det ikke være en selvfølge?

Bitten Vivi Jensen


I taler om en tryg og værdig ældrepleje, og I anbefaler en værdighedsrådgiver. Burde det ikke være en selvfølge? I anbefaler også en pårørendekoordinator. Jeg kan stærkt anbefale en troværdighedskoordinator.

I glemmer, hvordan de konservative i flere år har stået i spidsen for massive nedskæringer indenfor hjemmehjælpen og samtidig har lukket seks vedligeholdende tilbud for de svage ældre. OK Klubben for de mere friske ældre fik lov at overleve.

Jeg har som visitator i kommunen på tæt hold oplevet, hvor vi gentagne gange skulle foretage nedskæringer i hjemmehjælpen. De fleste ansatte kunne i længden ikke forsvare de barske nedskæringer. Flere nægtede at frekventere arbejdspsykolog for at blive mere robust til endnu en re-visitation.

Vi blev af en konservativ politiker tvunget til at ringe til svage ældre borgere for at finde nogen, der var tilfredse med serviceniveauet. Vi fandt ingen.

Støvsugning blev forsøgt afløst af en robotstøvsuger på trods af vores advarsler om, at de var uanvendelige i små tætpakkede to-værelses lejligheder. Alligevel blev der købt læssevis af robotstøvsugere, som nu samler støv i kælderen.

Det var meningen der skulle spares 12 milliarder. I stedet for måtte visitatorerne, på grund af de alt for barske nedskæringer, sætte mere hjælp på igen og besparelserne blev til en udgift.

Arbejdsmiljøet blev utåleligt, og enhver kritik blev afvist. De fleste holdt op eller blev fyret det kommende år.

Jo, der sker omsorgssvigt på Frederiksberg, hvilket hele byrådet er blevet informeret om flere gange. Svage ældre kan blive genoptrænet til at gå, men de har ingen steder at gå hen.

Lad mig sige det lige ud: Jeres værdighedspolitik er varm luft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Annonce