Annonce
Frederiksberg

Alt tyder på å-park til Bispeengen

Ruben Kidde (R) har kæmpet for at få revet Bispeengbuen ned, lagt trafikken under jorden og åbnet Ladegårdsåen hele sin politiske karriere. Nu ser det ud til, at drømmen er ved at gå i opfyldelse. Arkivfoto: Dan Møller
Annonce

GRØNNE DRØMME: På det seneste møde i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg om Bispeengbuens fremtid stod det klart, at man ikke ønsker at ændre på fredningen af Skt. Jørgens Sø.

Det betyder, at Søerne ikke skal bruges som skybrudsmagasin, og at der i stedet skal satses på at udnytte Bispeengen til en å-park, vurderer medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg Ruben Kidde (R).

Frederiksberg kommune har allerede afsat to millioner kroner på netop at se på klimatilpasning og skybrudshåndtering i Bispeengen. Det ser dermed ud til, at kommunerne er enige om visionen for en å-park, og det glæder Ruben Kidde, som mener, at der er brug for mest mulig å-park til at tilbageholde de store mængder vand.

»En å-park kan tilbageholde mellem 21.000-37.000 kubikmeter vand efter ambitionsniveau og tekniske muligheder,« siger han.

Byg i højden

Han mener desuden, at man skal se på muligheden for at bygge i højden med bygninger, der har et lille grundplan, så der stadig er byggegrunde og dermed finansiering til projektet.

»Jeg ser i øvrigt gerne, at København tilslutter sig denne skybrudsanalyse og afsætter mandskab og budget til budgetforhandlingerne i september,« lyder det fra den radikale politiker.

 

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce