Annonce
Debat

Alternativet: Giver minimumsnormeringerne det ønskede løft?

Alternativet mener, at vi på Frederiksberg har brug for at få lavet en opgørelse af de reelle normeringer ude i institutionerne, skriver Mette Bram. Arkivfoto: Morten Stricker

Debat: I sagen om minimumsnormeringer, som radikale belyste i sidste uge, mener Alternativet, at vi har brug for at blive klogere, inden vi træffer beslutning om, hvor de glædelige ekstra to millioner kroner skal gøre gavn. Vi er ingenlunde ude på at spare på Frederiksbergs børn.


Alternativet mener, at vi på Frederiksberg har brug for at få lavet en opgørelse af de reelle normeringer ude i institutionerne

Mette Bram, Alternativet


Annonce

Det egentlige spørgsmål i sagen er, hvorvidt minimumsnormeringerne rent faktisk giver det ønskede løft af antal medarbejdere i vores institutioner ude på stuerne. Hvis ønsket er, at der skal være en voksen til tre børn i vuggestuen og en voksen til seks børn i børnehaven, har vi brug for mere viden for at kunne afgøre, hvor meget de ekstra penge i budgettet reelt løfter normeringerne.

Alternativet mener, at vi på Frederiksberg har brug for at få lavet en opgørelse af de reelle normeringer ude i institutionerne. Fredensborg har udviklet en metode, som kaldes ”omsættertabellen”, som kan bruges til at fremme gennemsigtigheden om de reelle normeringer i børnehøjde. Med sådanne tal kan vi bedre følge med i, hvor tæt på eller langt fra vi er fra at have voksne nok tilstede i børnenes hverdag. For det er i sidste ende sagens kerne: at der er trygt og godt miljø for vores børn i dagtilbuddene.

Derfor glæder Alternativet sig også til at arbejde videre med sagen i forligskredsen, så vi kan finde en vej til at fordele midlerne på det mest oplyste grundlag.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce