Annonce
Debat

Alternativet: Giver minimumsnormeringerne det ønskede løft?

Foto: Morten Stricker

Debat: I sagen om minimumsnormeringer, som radikale belyste i sidste uge, mener Alternativet, at vi har brug for at blive klogere, inden vi træffer beslutning om, hvor de glædelige ekstra 2 mill. kr. skal gøre gavn. Vi er ingenlunde ude på at spare på Frederiksbergs børn.


Alternativet mener, at vi på Frederiksberg har brug for at få lavet en opgørelse af de reelle normeringer ude i institutionerne

Mette Bram, AlternativetDet egentlige spørgsmål i sagen er, hvorvidt minimumsnormeringerne rent faktisk giver det ønskede løft af antal medarbejdere i vores institutioner ude på stuerne. Hvis ønsket er, at der skal være 1 voksen til 3 børn i vuggestuen og 1 voksen til 6 børn i børnehaven, har vi brug for mere viden for at kunne afgøre, hvor meget de ekstra penge i budgettet reelt løfter normeringerne.

Alternativet mener, at vi på Frederiksberg har brug for at få lavet en opgørelse af de reelle normeringer ude i institutionerne. Fredensborg har udviklet en metode, som kaldes ”omsættertabellen”, som kan bruges til at fremme gennemsigtigheden om de reelle normeringer i børnehøjde. Med sådanne tal kan vi bedre følge med i, hvor tæt på eller langt fra vi er fra at have voksne nok tilstede i børnenes hverdag. For det er i sidste ende sagens kerne: at der er trygt og godt miljø for vores børn i dagtilbuddene.

Derfor glæder Alternativet sig også til at arbejde videre med sagen i forligskredsen, så vi kan finde en vej til at fordele midlerne på det mest oplyste grundlag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce