Annonce
Frederiksberg

Alvorlig besked fra sundhedsministeren

Søndag eftermiddag i Amager Strandpark. - Foto: Jacob Waage/Byrd
Annonce

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er ude med en alvorlig besked. På sin Facebook skriver han til alle danskere:

»Kære alle. Jeg er desværre nødt til at komme med en alvorlig besked: Vi skal være bedre til at holde afstand. Jeg ved godt, at påskesolen er her, og heldigvis følger langt de fleste stadig myndighedernes henstillinger. Men der er desværre enkelte, som er begyndt at slække på tingene. Det går ikke. Derfor er jeg nødt til at gøre det helt klart: En gradvis, stille og kontrolleret åbning af samfundet vil kun kunne ske, hvis vi fortsætter med at opføre os fornuftigt i påsken.

Det var budskabet i mandags. Det gælder fortsat. Og det gælder alle. Det kan koges ned til tre vigtige anvisninger:

1. Husk håndhygiejnen

2. Hold afstand

3. Lad være med at samles mere end 10 personer

En bedre håndhygiejne er effektiv til at slå hul i smittekæderne. Brug enten sæbe eller håndsprit.

Samtidig skal vi alle trods godt påskevejr blive ved med tænke os om. Vise hensyn. Og vigtigst af alt: Holde afstand.

Husk, vi gør det for de af vores medmennesker, som i denne tid er særligt udsatte. Vores forældre og bedsteforældre. Vores venner og familie med kroniske sygdomme. Folk med alvorlige luftvejssygdomme. Vi gør det for hinanden.

Det er nu, det kan blive både træls og svært. Men det er afgørende, at vi alle fortsætter med at overholde retningslinjerne. Derfor er politiet også klar til at håndhæve reglerne, hvis det skulle blive nødvendigt. Alt sammen for at undgå en situation, som vi har set i andre europæiske lande, hvor smittespredningen er kommet ud af kontrol.

Det må ikke ske i Danmark.

Tallene ser stadig fornuftige ud hos os. Vi er på den grønne kurve, og vores strategi er at holde os dér, mens der arbejdes på en bedre behandling og vaccine for Corona. På den måde kan vores sundhedsvæsen nemlig følge med, og vi kan beskytte vores udsatte borgere bedst muligt.

Vi har nu i dag, søndag, 504 indlagte på vores hospitaler med COVID-19. Heraf er 144 patienter indlagt på intensiv. Men vi er langt fra igennem epidemien. Derfor handler det om, at vi bliver ved med at stå sammen ved at holde afstand.

Tak til alle jer, det kæmpestore flertal, som har ændret jeres hverdag. Jeg ved, I lider afsavn og har sat begrænsninger op for at hjælpe os igennem krisen. Vi har brug for, at I bliver ved. Og så er det nu, vi skal have de sidste med.»

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor er ledelsen i Grænseforeningen?

Underholdning

Wivel og Frobenius er vilde med ord

Budget21

Borgermøde om budgettet 2021

Galleri

Nordens Plads og de skjulte perler

Frederiksberg

Gratis hul i øret

Klumme

Manden på risten

Debat

Teksten på stenen er absurd

Annonce