Annonce
Byudvikling

Arbejdet med nyt byrum er i gang: Biler vil forsvinde fra jordens overflade

Om to år er alle p-pladser bag rådhuset væk, og Frederiksberg har fået et nyt, centralt byrum. Foto: Bo Børresen
I disse dage tages de første spæde skridt til, hvad der om to år skal være et funklende nyt byrum bag Frederiksberg Rådhus med en fuldvoksen parkeringskælder under.

Visionen om at etablere en parkeringskælder under pladsen bag Frederiksberg Rådhus og bruge den nuværende parkeringsplads til et nyt byrum er så småt ved at blive til virkelighed. I første omgang begynder arbejdet med at omlægge ledninger i området og med at etablere p-kælderen, der skal kunne rumme 275 p-pladser.

Senere på året skal et arkitektfirma udarbejde forslag til, hvordan pladsen oven på kælderen kan komme til at se ud, når de cirka 230 p-pladser er væk.

Input fra borgere

Borgmester Simon Aggesen (K) ser frem til en forskønnelse af pladsen:

- Vi er mange, der i årevis har været trætte af, at pladsen bag rådhuset skæmmes af en stor parkeringsplads. Lad os få bilerne ned under jorden og etablere et fantastisk nyt byrum, hvor Frederiksberg-borgere i alle aldre kan mødes og nyde udelivet i byen, siger Aggesen og fortsætter:

- Vi har allerede fået mange inspirerende input fra beboere og gæster i området til, hvad de ønsker af det nye byrum. Arkitekterne skal udarbejde et forslag, der rummer flest mulige af disse input, samtidig med at det opfylder de tekniske krav, der er til en plads bygget oven på en p-kælder. Når forslaget er færdigt senere på året, bliver Frederiksberg-borgerne inddraget igen, så vi sikrer mest mulig dialog om vores fælles nye byrum, lover borgmesteren.

Annonce

Flere års politisk arbejde

Da Simon Aggesen tilbage i 2015 stillede beslutningsforslaget om en p-kælder og et nyt byrum bag rådhuset, var det før, han blev borgmester. Han var den ene af to forslagsstillere. Den anden halvdel af det umage makkerpar var SF's Balder Mørk Andersen. Han siger


Jeg ser frem til yderligere borgerinddragelse.

Balder Mørk Andersen (SF)


- For SF er det en stor dag med de første arbejder på pladsen. Denne store p-plads midt i vores by har været en torn i øjet gennem mange år. Så det er et resultat af flere års politisk arbejde, kulminerende i at SF blandt andet stillede det som krav for at være med i budgettet. Jeg ser frem til yderligere borgerinddragelse, så vi i fællesskab kan nå frem til at gøre de grønne, kulturelle og rekreative visioner konkrete.

Annonce

T-kryds nedlægges

Ud over arbejdet med ledningsomlægningerne vil der i de kommende måneder ske en ombygning af T-krydset Smallegade/Hospitalsvej, som bliver signalreguleret, og sidenhen forbundet med Frederiksberg Bredegade, mens det nuværende T-kryds Smallegade/Frederiksberg Bredegade (ved Andebakkesøen) nedlægges.

Arbejdet vil medføre perioder med støj, trafikale gener og inddragelse af op til 60 p-pladser i det indledende arbejde i løbet af foråret. Til sommer og efterår inddrages alle cirka 230 parkeringspladser, når hele pladsen afspærres.

Der er i anlægsperioden mulighed for at parkere i p-kældrene under Frederiksberg Gymnasium og biografen via Sylows Allé/Sylows Plads, hvor der er cirka 260 p-pladser. Derudover er der mulighed for at parkere ved CBS, Solbjerg Plads 3, hvor der er cirka 200 p-pladser på terræn. Begge steder gælder beboerlicensen.

Annonce

Målet for øje

Formand for Frederiksberg Kommunes by- og miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), håber, at beboerne vil bære over med generne:


Det er et stort anlægsarbejde, der skal gennemføres, og det vil naturligvis kunne mærkes.

Jan E. Jørgensen (V)


- Det er et stort anlægsarbejde, der skal gennemføres, og det vil naturligvis kunne mærkes. Vi har valgt løsninger, der medfører mindst mulige støjgener, og forvaltningen vil informere om projektet løbende, så beboerne ved, hvad de kan se frem til.

Jan E. Jørgensen tilføjer:

- Det er aldrig rart at bo tæt på et stort byggeri, men jeg håber, alle vil have målet for øje, og at glæden over den fremtidige plads, der jo også indebærer knap 50 flere p-pladser, end der er plads til på den nuværende plads, bliver større, end ærgrelsen over de gener, der kommer undervejs i projektet.

Annonce

Hvad med loppetorvet?

Det er endnu ikke afgjort, hvad der skal ske med det store og vidt berømte loppetorv i anlægsperioden. Frederiksberg Kommune forventer at kunne oplyse mere herom, inden sæsonen begynder.

Kommunen informerer løbende beboere i området om, hvad der skal ske, og hvordan arbejdet vil påvirke deres hverdag. Arbejdet kan også følges på frederiksberg.dk/byudvikling.

_

Annonce
Annonce
Indland

PORTRÆT: S-advokat rykker ind på borgmesterkontoret

Annonce
Annonce
Politik

Socialdemokratiet tager overborgmesterposten i København

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Månedens Buket: Hos Naim går man altid ud af butikken med et smil på læben

Indland

S sætter en stopper for 112 års K-dominans på Frederiksberg: Michael Vindfeldt er ny borgmester

Indland

Bookmaker hælder knebent til Aggesen-afgang på Frederiksberg

LIVe

FrederiksbergLIV bringer uenigheder sammen: Samtale om minimumsnormeringer sendes LIVE på Facebook

Indland

Komponist og pianist Svenn Skipper er død 74 år gammel

Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Byliv

Når Frederiksberg Bladet kan, så kan jeg vel også: Mød Miss Bodil

Byliv

Pernille blev påkørt: Nu søger hun kvinden, der var vidne til ulykken

Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

#72 timer

Fra tømrer til hjemløs: Carsten skal leve på gaden i 72 timer

Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Alarm112

Dødsbilist anker ikke dom om uagtsomt drab på femårig

Konkurrence

Konkurrence: Vind malebøger med Frederiksbergs gadekunst

Alarm112

Sygeplejerskestuderende filmede i smug: Dømt til behandling for sine krænkelser

KULTUR

Kirke inviterer til gudstjeneste under åben himmel

Alarm112

Anklager: Meget på spil i sag om dødsulykke med barn

Alarm112

Kørte femårig pige ihjel: Straffes med seks års fængsel

Indland

København Zoo opgiver pandaparring for i år

Annonce