Annonce
Debat

Bæredygtighed er både grøn og social

Læserbrev: Svar på læserbrev i Frederiksberg Bladet fra onsdag 3 februar 2021 med titlen ”Hvis bare man siger ’bæredygtigt’ får man åbenbart lov til hvad som helst”:

Ejerforeningen Svend Trøsts Vej 5 & 7, 1912 Frederiksberg C besvarer her læserbrevet for således at kommentere på de misforståelser og antagelser som det indeholder. Læserbrevet refererer til lokalplan 107 som projektet faktuelt set slet ikke er omfattet af, og betegner projektet som en karrébebyggelse, selvom der er tale om en ganske smal mellembygning. Ejerforeningen beskyldes ligeledes for ”greenwashing” og for at ville maksimere værdien af vores bolig med ublu investeringer forklædt i grønt!


Alle beboere i ejerforeningen ønsker at blive boende, ikke mindst fordi det sociale fællesskab vi har i vores lille ejerforening er stærkt og til daglig glæde for alle. Men pladsen er trang


I dag bor vi syv familier med 14 børn i ejerforeningen Svend Trøsts Vej 5 & 7 på Frederiksberg. De 14 børn går allerede – eller går snart - i daginstitutioner og skoler i nærmiljøet.

Alle beboere i ejerforeningen ønsker at blive boende, ikke mindst fordi det sociale fællesskab vi har i vores lille ejerforening er stærkt og til daglig glæde for alle. Men pladsen er trang. Derfor er vi gået sammen om at skabe den ekstra plads, som gør det muligt for flere af os at blive boende i ejerforeningen på sigt, også med større - og måske endnu flere - børn.

Ved at etablere ét ekstra værelse på 15 m2 til 6 lejligheder i passagen mellem nr. 5 og 7, kan vi skabe det nødvendige leverum til både voksne og børn. Den reelle værdistigning handler om at bevare det fællesskab, den sociale bæredygtighed, som vi har i vores forening og i vores dagligdag. Byggeriet er ikke en karré, som hævdes i læserbrevet af 3. februar 2021, men er udformet som en smal mellembygning på ejendommens eget areal, trukket tilbage fra den offentlige vej. Bevæger man sig rundt i kvarteret, som Svend Trøsts Vej er en del af, er der utallige eksempler på netop denne type sammenbyggede huse, som med tiden har givet området en særlig karakter.

Vores store fokus på bæredygtighed er ikke påtvunget af kommunen eller et forsøg på ’at sælge idéen’, for et godkendt nybyggeri skal sådan set blot leve op til det nationale bygningsreglement. Så vores ønske om at leve mere grønt og bæredygtigt er foreningens eget initiativ.

Når politikerne godkender et nyt byggeri, understreger de til gengæld samtidig, at vi skal bygge det, som det er tegnet og beskrevet, så til vores egen store tilfredshed hænger vi nu på at opføre byggeriet, som vi har tænkt det: Bæredygtigt, både socialt og klimamæssigt. Det er vi glade for - og mest af alt er vi glade for at kunne blive boende sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Fri os for granitfliser

Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Annonce