Annonce
Debat

Bæredygtigt Frederiksberg forvrider den demokratiske proces

Der er bred uenighed om, hvordan Værnedamsvej skal se ud i fremtiden. Foto: René Mølskov
Annonce

Læserbrev: Man skulle ikke tro, at en lokalplan om byudvikling på Frederiksberg ville blive genstand for usandheder, usaglige taktikker og noget, der minder om forvridning af den demokratiske proces. Men det er desværre præcis det, man får indtryk af sker i Frederiksberg Kommune.


Man skulle ikke tro, at en lokalplan om byudvikling på Frederiksberg ville blive genstand for usandheder, usaglige taktikker og noget, der minder om forvridning af den demokratiske proces


Forslaget til lokalplanerne for grunden på Værnedamsvej, der ejes af Den Franske Skole, er i høring indtil den 16. september, og en del af høringssvarene er skræmmende læsning.

Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg har længe ført en ihærdig informationskampagne mod lokalplanen på Frederiksberg, og som det fremgår af visse høringssvar, har Bæredygtigt Frederiksberg intet imod at passe borgerne op for at opnå sine mål ved at få dem til at skrive negative høringssvar på stedet - uden ordentlig tid til at sætte sig ind i sagen.

Et høringssvar lyder:

- Jeg skriver det her svar fra Bæredygtigt Frederiksbergs computer. De går rund på caféer og gader og butikker med små computere og beder folk om at skrive protester mod det nye projekt. De har lige fortalt mig og min niece at der kommer et kæmpehotel og bliver lukket for almindelige mennesker.

En anden borger skriver ligeledes:

- Bæredygtigt Frederiksberg-folkene huserer lige nu på Granola med iPads, små flyers og links. Jeg ville gerne have lov til at drikke min vin uden chikane fra vrede lokale religiøse der vil have mig til at blande mig i debatten. Det er ikke særlig demokratisk. Ærlig talt.

Ærlig talt, har borgeren ret. Pointen i at sende en lokalplan i høring er at give borgerne mulighed for at danne sig en holdning om et projekt og give udtryk for den. At oplyse sine medborgere om alt andet end det strengt faktuelt korrekte og få dem til at afgive et høringssvar, som de måske ikke har lyst til at afgive eller afgiver på uoplyst grundlag, er en dybt kritisabel adfærd, der strider imod formålet med offentlige høringer.

Burde de ressourcestærke mennesker bag Bæredygtigt Frederiksberg ikke vide bedre?

Af den meget store mængde af høringssvar (pt. over 300) er det langt fra alle, der har læst lokalplansforslaget. Det er næsten soleklart.

Det er en skam, at Bæredygtigt Frederiksberg giver indtryk af, at de ved deres handlinger er med til at fremme et mildt sagt uretvisende billede af netop fakta for Værnedamsvejsgrunden.

Det er faktisk skammeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

På kvalmestadiet

Debat

Lad os mødes i de lokale butikker og caféer

Debat

Mænds (ringere) sundhed

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Annonce