Annonce
Frederiksberg

Sommerferie i hovedstaden: Snyd ikke jer selv for en tur i Bakkehuset

Museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen i Bakkehusets nye eventyr-akademi, hvor man blandt andet kan prøve sig frem med prinsessen på ærten, og mange andre H.C. Andersen-eventyr.
Bakkehuset genåbnede i juni efter en større overhaling og byder nu på nyt eventyrakademi før børn og barnlige sjæle - og et udsøgt menukort i Orangeriet. Det helt særlige museum bør opleves, hvis man holder ferie i hovedstaden.
Annonce

Står den på 'staycation' og ferie i egen by, så er et besøg på Rahbeks Allé 23 klart at anbefale her fra.

Hen over sommeren vil vi under temaet SommerLIV fortælle og inspirere så meget vi kan, så både turister og alle lokale, kan få nye og gode oplevelser hen over sommeren i vores smukke by - og en af de oplevelser bør være et besøg på det netop genåbnede museum med mere; Bakkehuset.

Bakkehuset lukkede ned i september 2019 for at gennemgå en større energirenovering og en generel overhaling. I juni måned slå Bakkehuset dørene op, og det unikke sted står flottere og mere indbydende end nogensinde.

På en solskinsdag er den flotte og farverige have alene et besøg værd. Naturligvis med en frokost eller en drink i Orangeriet som prikken over i'et. Mere romantisk og idyllisk bliver det næsten ikke.


Vi er så glade for at se børnenes reaktioner når de går på opdagelse i eventyr-akademiet, og lige det vi håbede på da vi byggede det. Det giver i hvert fald museet og huset en ekstra dimension.


Menukortet er flot, og der bydes på alt fra lækkert smørrebrød til delikate retter og drikkevarer, serveret i omgivelser man ikke får smukkere. Kamma Rahbeks have bugner og dufter.

Indendøre er fortællingerne mange om Kamma og Knud Lyne Rahbeks næsten tre årtier i huset, hvor Guldalderens kunstnere og forfattere ofte kom forbi på bakken.

Blandt mange andre har H. C. Andersen nydt udsigten over markerne, hvor der senere hen blev etableret et nu verdensberømt bryggeri, og nationalhymne-faderen Adam Oehlenschlägers familie har nydt stedet og har sat evige spor i huset.

Annonce

Fantasi kan få frit løb

Det nyeste tiltag i huset er eventyr-akademiet, hvor børnenes fantasi kan få frit løb. Med udgangspunkt i H. C. Andersens historier og univers, kan børn og barnlige sjæle prøve kræfter med alt fra H. C. Studio hvor man kan indtale sine egne eventyrer, til en skuffe med 'ærter' og en stak bløde madrasser.

Kamma Rahbeks have er fortryllende hele sommeren.

- Vi er så glade for at se børnenes reaktioner når de går på opdagelse i eventyr-akademiet, og lige det vi håbede på da vi byggede det. Det giver i hvert fald museet og huset en ekstra dimension, siger museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen, da Frederiksberg Bladet var forbi.

Museumsinspektøren og resten af husets frivillige og personale, knokler hver dag for at alt spiller, fra haven og Orangeriet, til stemningen og inspirationen indendørs. Og allerede nu er meget af sensommerens og efterårets program på plads.'

Bakkehusets udstilling er genåbnet efter måneders renovering af det unikke hus.

- Jamen, vi har jo alt fra koncerter i forbindelse med 'Golden Days', litterære langbordsmiddage og 'til middag med døden', til workshops hvor man lærer at marinere sin egen julesild og æblefestival til efteråret. Masser af aktiviteter for alle aldre, så vi glæder os virkelig til at se rigtig mange mennesker i vorees flotte hus nu og resten af året. Vi er i hvert fald helt klar til at tage i mod, siger Rikke Lagersted-Olsen fra Bakkehuset, der i øvrigt har halv pris på entré frem til 9. august.

Læs mere om Bakkehuset på www.bakkehusmuseet.dk

-har du en perle eller en god oplevelse vi skal dele med turister og lokale der skal have inspiration til sommeren, er du mere end velkommen til at skrive eller ringe.

Et lækkert stykke smørrebrød og en kold øl? Bakkehuset og Orangeriet har masser af fristelser.
Orangeriet alene er et besøg værd.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Debat

Påtvunget uønsket musik i 31 dage

Annonce