Annonce
Frederiksberg

Bedragerianklaget leder havde sin forlovede med på studierejse til Italien

- Foto: Bo Børresen

En bedragerianklaget og nu fyret leder fra den selvejende institution Planeten på Frederiksberg, havde ifølge kilder, sin forlovede ansat som konsulent og coach på studierejse til Italien og i institutionen.

Annonce

Hvor meget ville du betro din coach, hvis du vidste, at pågældende var gift med din leder?

De fleste ville nok svare: »Ikke så meget.«

Hvor om alting er, så er det, hvad de ansatte i institutionen Planeten har været udsat for.

Ifølge anonyme kilder, som Frederiksberg Bladet har været i kontakt med, har der gennem flere år været ansat forskellige coaches og supervisorer i Børnehuset Planeten, og en af dem var lederens forlovede, der havde rollen som konsulent og coach. Lederens partner har et konsulentfirma, hvor han fungerer professionelt som konsulent og coach.

Læs også: Bedragerisag: Leder købte luksuskød på institutionens regning

Annonce

Grænseoverskridende

Ifølge anonyme kilder har det været enormt grænseoverskridende at skulle deltage i supervision velvidende, at det var lederens kæreste, der var coach. Dog var der ingen af de ansatte, der turde sige noget til lederen, da de var bange for at blive fyret.

Læs også: Politianmeldt: Institutionsleder har taget af kassen

Annonce

BUPL: Man ansætter ikke familie

Frederiksberg Bladet har talt med næstformand i BUPL Hovedstanden, Mia Skou Jørgensen. Hun vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men gerne generelt.

»Det er yderst problematisk, hvis en supervisor eller coach skal have tilgang til sin partners medarbejdere. Der skal være et tillidsforhold, og det kan være svært at opbygge, hvis man ved, at lederen og supervisoren ses privat. Derfor ansætter man som udgangspunkt ikke sin familie.«

Læs også: Bedragerisag: Dyre møbler forsvandt fra institution

Frederiksberg Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den pågældende leder samt dennes partner. Ingen af dem er vendt tilbage på Frederiksberg Bladets henvendelse.

Annonce

Professor i forvaltningsret: I strid med regler

Lektor, ph.d. og professor i forvaltningsret ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet.Sten Bønsing siger til Frederiksberg Bladet at det er i strid med reglerne, hvis lederen har ansat sin partner. »Man er som partner inhabil i ansættelsen af sin kæreste,« siger Sten Bønstig og henviser til forvaltningslovens paragraf 3. Han pointerer desuden, at det altid skal være den bedst kvalificeret man ansætter, og i den forbindelse er lederen inhabil.

Sagen kort

  • 5. december offentliggør Bestyrelsen for Børnehuset Planeten i en pressemeddelelse, at de er blevet opmærksomme på en række alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og at de derfor ophæver samarbejdet med Planetens leder.
  • Bedrageriet er, ifølge Frederiksberg Bladets kilder, i millionklassen.
  • Bestyrelsen har siden begyndelsen af november undersøgt omfanget af de alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og har nu overdraget sagen til politiet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Debat

Mænds (ringere) sundhed

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Annonce