Annonce
Tilknytning

Bent Fabricius-Bjerre - et barn af Frederiksberg

Bent Fabricius-Bjerre boede som barn og ung tre forskellige steder på Frederiksberg, ligesom han gik på Skolen på la Cours Vej. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Siden Bent Fabricius-Bjerre døde 28. juli, har vi på Frederiksberg haft travlt med at gøre den elskelige legende til 'en af vor egne'. Rent faktisk har vi masser at have det i. Her er masser af 'skyts' til de mange Frederiksberg-borgere, der mener, at Bent Fabricius-Bjerre skal have opkaldt en vej eller en plads efter sig her i byen.
Annonce

Bent Fabricius-Bjerre er født på Frederiksberg Hospital 7. december 1924. Han står opført i både Godthåbs Sogns kirkebog (på grund af fødslen på hospitalet) og i Solbjerg Sogns kirkebog. Sidstnævnte skyldtes, at familien boede på Mathildevej 20, st.th. de første tre-fire år af Bents liv.

I 1927/28 flyttede Familien Fabricius-Bjerre til Dalgas Boulevard 123, st.tv.. Her boede den frem til 1931, hvorefter det atter var tid til at rykke teltpælene op. Denne gang for at flytte til Gustav Johannsens Vej 15.

Her på Gustav Johannsvej 15 boede Bent Fabricius-Bjerre fra han var godt seks år til han var godt 20 år. Foto Bo Børresen

Bent Fabricius-Bjerre nåede med andre ord at bo på tre forskellige Frederiksberg-adresser, inden familien i juli 1945 flyttede til Farum.

I lighed med sønnike er Bents far, Erik Fabricius-Bjerre, født på Frederiksberg (Gammel Kongevej 80), ligesom bedsteforældrene blev gift i Frederiksberg Kirke i 1896 og begge døde på Frederiksberg.

Skolegangen begyndte for Bent Fabricius-Bjerres vedkommende i 1.C på Skolen på la Cours Vej i august 1930. Her gik lille Bent til og med 5. klasse, hvorefter han efter sommerferien i 1935 skiftede til Øster Borgerdyd på Østerbro.

Annonce

Bent Fabricius-Bjerres Plads

Men altså født og opvokset på Frederiksberg, det var Bent Fabricius-Bjerre, og de første 19½ år af sit 95½-årige liv, boede han på Frederiksberg.

Er det så nok til ligefrem at få opkaldt en vej eller en plads på Frederiksberg efter sig?


Venstre foreslår helt konkret, at en del af Solbjerg Plads skifter navn til Bent Fabricius-Bjerres Plads.

Jan E. Jørgensen (V)


Det er rigeligt, hvis man er så elsket en musiklegende, som Bent Fabricius-Bjerre var. I hvert fald hvis man spørger Frederiksbergs 1. viceborgmester, Jan E. Jørgensen (V):

- Bent Fabricius-Bjerre var en af de helt store. Samtidig var hans totale mangel på selvhøjtidelighed med til at gøre ham så populær. Som en af byens berømtheder fortjener Bent  i den grad at få en plads opkaldt efter sig – her på Frederiksberg, fastslår Jan E. Jørgensen og fortsætter:

- Venstre foreslår helt konkret, at en del af Solbjerg Plads (mellem Frederiksberg Centret og CBS, red.) skifter navn til Bent Fabricius-Bjerres Plads. Nærmere bestemt har vi den del af pladsen, der ligger tættest på CBS, i tankerne. Det er et sted med liv og masser af mennesker – og med musik under jorden, hvor nogle af Bents sange selvfølgelig skal spilles, så pladsen minder os om ham – ikke kun ved sit navn, men også gennem hans musik, siger 1. viceborgmesteren.

Annonce
Annonce
#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Klumme

Historiens store viskelæder

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Septembers himmel

Annonce