Annonce
Frederiksberg

Besøg bag plexiglas: Beboerne på Plejehjemmet Lotte får besøg i coronasikret container

En samtale ved det runde bord i besøgscontaineren, hvor en plexiglasrude afskiller de to. Pr-foto
Besøg i en specialdesignet container har gjort det sikrere for plejehjemsbeboerne at se deres pårørende igen efter lang tids adskillelse. - Det er fuldkommen rørende at se, hvordan vores beboere lyser op, fortæller Lottes leder.
Annonce

Beboere på landets plejehjem har i højere grad end de fleste andre lidt afsavn til familie og venner siden coronaens udbrud. Selvom restriktionerne bliver færre, er det fortsat ikke alle plejehjemsbeboere, der kan invitere familie og venner indenfor i deres hjem.

Det har man nu gjort noget ved på Plejehjemmet Lotte på Borgmester Fischers Vej. I samarbejde med det danske firma 'Visit with Care' har man indrettet en container, hvor beboere og pårørende kan mødes i coronasikre containere med plexiglas i midten.

– Vi så et akut behov, greb chancen og udviklede besøgsstuen 'Safe Space'. I et effektivt samarbejde med tegnestuen Krøyer-Sætter-Lassen og 'Boxit' førte vi idéen ud i livet og specialdesignede en container med en plexiglasrude og et samtaleanlæg. De er indrettet, så plejehjemmene kan sætte et personligt og hyggeligt præg, fortæller direktør hos 'Visit with Care', Jesper Jarmann, og fortsætter:

- Man sidder om et rundt bord i midten, så man kan være ganske tæt på hinanden. Det har givet plejehjemsbeboere en ny mulighed for at mødes uden risiko for at smitte hinanden.

En beboer på Plejehjemmet Lotte på Borgmester Fischers Vej vises ind i besøgscontaineren. Pr-foto

Indtil nu har 'Visit with Care' leveret seks af de specialdesignede containere til plejehjem landet over. Containerne kan også anvendes i forbindelse med influenza og andre sygdomme, hvor ældre har behov for at blive afskærmet fra smitte. Alle er indrettet i 10 fods-containere.

Annonce

Beboere lyser op

På Plejehjemmet Lotte har beboerne taget godt imod besøgscontainerne:

– Ensomhed og manglede kontakt til pårørende har fyldt meget under coronaen. Udsigten til yderligere et år med usikkerhed omkring besøg fra pårørende var helt uoverskuelig, siger plejehjemsleder Marie-Louise Frische, der var glad for muligheden med en besøgscontainer:

- Vi har selv været med til at bestemme indretningen af containeren, som er blevet rigtig hyggelig med behagelige stole og billeder på væggene og en altankasse ved indgangen. Det har været fuldkommen rørende at se, hvordan vores beboere lyser op, når de ser deres pårørende igen efter lang tids adskillelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Nye målebånd til kommunen

Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Annonce