Annonce
Samfund

Bitten taber i landsretten: - Jeg er klar til at gå til Højesteret

Bitten Vivi Jensen bor i svømmehalskvarteret på Frederiksberg og kunne ikke drømme om at bo andre steder. Hun elsker livet på Frederiksberg. Foto: Byrd/Philip Muneer Højstrup Flindt
Østre Landsret har afgjort, at Bitten Vivi Jensens dom stadfæstes. Hun skal betale ti dagbøder á 500 kroner foruden sagsomkostningerne. Nu går Bitten efter Højesteret og borgmesterposten på Frederiksberg.

Bitten Vivi Jensen, som i februar sidste år blev kendt skyldig i brud på tavshedspligt i Frederiksberg Byret, skal betale ti dagbøder á 500 kroner samt sagsomkostninger for sin forbrydelse. Sådan lyder afgørelsen fra Østre Landsret, som dermed har besluttet at stadfæste byrettens dom.

- Det var, hvad advokaten og jeg forventede. Og ved at jeg tabte, kan vi holde gryden i kog, og jeg har talt med min advokat om, at jeg er klar til at gå til Højesteret, siger Bitten Vivi Jensen fredag morgen.


Jeg ville kunne dokumentere en form for systematik, og så kan det være svært at vide, hvornår nok er nok. Så jeg tænkte, at nu skal de få, så hatten passer.

Bitten Vivi Jensen


Østre Landsret mente ikke, at hun kunne frikendes for at tage 90 socialsager med hjem og give dem til journalist på Information Ulrik Dahlin.

Annonce

90 sager var for mange

- Det, dommerne kørte på, var, at jeg ikke behøvede at tage så mange sager, og at det er helligbrøde at tage så mange oplysninger. Jeg sagde, min begrundelse var, at jeg ike kunne se andre muligheder. Og at jeg var nødt til at begå ulovligheder for at afsløre ulovligheder. Og ingen af borgerne har klandret mig for det, de kunne jo have lagt sag an mod mig. Jeg ville kunne dokumentere en form for systematik, og så kan det være svært at vide, hvornår nok er nok. Så jeg tænkte, at nu skal de få, så hatten passer, fortæller Bitten.

Bitten Vivi Jensens sag:

Marts 2016: Bitten Vivi Jensen stopper i rehabiliteringsteamet hos Frederiksberg Kommune, fordi hun ikke kan stå inde for behandlingen af syge mennesker. Hun tager kopier af 90 sager for efterfølgende at kunne dokumentere, hvad hun mener er en systematisk ulovlig og umenneskelig behandling af sårbare mennesker.

Juli 2016: Frederiksberg Kommune fritstiller Bitten Vivi Jensen efter hendes omfattende kritik af kommunens sagsbehandling.

April 2017: Information skriver på baggrund af dokumenterne fra Bitten Vivi Jensen en artikel, hvor hun i kraftige vendinger kritiserer Frederiksberg Kommunes behandling af borgere, der søger førtidspension.

Sommeren 2017: Frederiksberg Kommune melder Bitten Vivi Jensen til politiet for brud på tavshedspligten. Politiet tiltaler hende den 31. juli for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stk. 1 om videregivelse af fortrolige oplysninger samt straffelovens paragraf 155 om krænkelse af privates eller det offentliges ret.

29. januar 2020: Første retsmøde i Frederiksberg Ret i sagen hvor Bitten Vivi Jensen står anklaget af Frederiksberg Kommune for at have videregivet fortrolige oplysninger.

5. februar 2020: Andet og sidste retsmøde i sagen. Bitten Vivi Jensen dømmes skyldig i brud på tavshedspligten og idømmes 10 dagbøder på hver 500 kroner. Derudover skal hun betale sagens omkostninger.

Maj 2020: Procesbevillingsnævnet giver Bitten Vivi Jensen mulighed for at anke dommen.

25.-26. marts 2021: Bitten Vivi Jensens ankesag skal for Landsretten

For selvom nogle måske vil mene, at den 68-årige whistleblower bare skal glæde sig over at være blevet idømt den mildest mulige straf for sin forbrydelse, giver Bitten ikke meget for sin dom.

- Jeg ville sgu næsten hellere en tur i spjældet som frihedskæmper. Det her med at betale nogle dagbøder kan man ikke rigtig bruge til noget. Var dommen blevet frifindelse eller fængsel, så havde samfundet vist sit sande ansigt, siger Bitten.

Men forude venter kommunalvalget, og Bitten får nok at se til, da hun stiller op som borgmesterkandidat uden for parti.

- Og så fortsætter jeg med at hjælpe borgerne, bare i mindre målestok end tidligere, for det kan jeg nok ikke lade være med.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce