Annonce
Debat

Bitten Vivi Jensen - Retssikkerhedens demokratiske dilemma

Bitten Vivi Jensen har ikke spillet med fordækte kort, hun har lagt dem åbent frem, og derfor kan man uden en dybdegående undersøgelse melde hende til politiet. Det har et flertal bestemt, skriver Christian Jensen i sit læserbrev. Byrd/Philip Muneer Højstrup Flindt

Læserbrev: Vi har i de seneste år været vidner til en række skandaløse sager i Frederiksberg Kommune, blandt andet de alvorlige fejl i sagsbehandlingen i kommunens familieafdeling.

Bitten Vivi Jensen er ikke medskyldig i de skandaløse forhold, hun bidrog derimod til at afsløre de mange skandalesager. Hun følte sig bundet af sin samvittighed og gik tilsyneladende over stregen ved at oplyse følsomme oplysninger. Oplysninger som for alvor gjorde, at vi som borgere fik øjnene op for de skandaløse forhold i blandt andet familieafdelingen.

Frederiksberg Kommune har så meldt Bitten Vivi Jensen til politiet, og sagen behandles i landsretten nu. Hun har ikke spillet med fordækte kort – hun har lagt dem åbent frem, og derfor kan man uden en dybdegående undersøgelse melde hende til politiet. Det har et flertal bestemt.


Bliver Bitten Vivi Jensen dømt, så husk, at det ikke er hende, som er skyld i de skandaløse forhold på rådhuset. De mulige skyldige kan stadig gå rundt på rådhuset – det har flertallet bestemt.

Christian Jensen


Hvad angår ansvaret for de skandaløse sager i kommunen, så er der tale om mange aktører, embedsmænd og politikere, som kan være skyldige, fordi de igennem deres handlinger, eller manglen på samme, har bidraget til de stærkt kritisable forhold. Nok har man fyret en direktør for familieafdelingen, men det kan være en ren strategisk handling, hvor nogen kan have interesse i at beskytte andre medskyldige.

Hvordan kan det lade sig gøre vil nogen tænke. Jo, du skal bare have et flertal bag dig. Et flertal i Kommunalbestyrelsen har vedtaget, at de skandaløse sager alene skal afdækkes ved en intern undersøgelse.

En intern undersøgelse har sine begrænsninger. I dette tilfælde er det den administrative og politiske ledelse, der et langt stykke af vejen skal vurdere, om de selv er skyldige/medskyldige i de stærkt kritisable forhold.

Flertallet har således bestemt, at Kommunalbestyrelsen, forvaltningen eller borgere i kommunen ikke får mulighed for at melde de mulige medansvarlige til politiet – på samme måde som Bitten Vivi Jensen er blevet det. De har med den interne undersøgelse øget risikoen for, at de på forhånd har bidraget til at frikende f.eks. den tidligere borgmester og tidligere formand for Socialudvalget, samt en række centralt placerede embedsmænd.

Bitten Vivi Jensen, ja, hun er bare så uheldig at hun har flertallet imod sig, og bliver hun dømt, så husk, at det ikke er hende, som er skyld i de skandaløse forhold på rådhuset. De mulige skyldige kan stadig gå rundt på rådhuset – det har flertallet bestemt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce