Annonce
Frederiksberg

Blackstone: Beboerne i Svalegården har hyret advokater

Svalegården en af de tre Blackstone ejendomme, som Frederiksberg Boligfond har solgt. Foto: Martin Sørensen
Annonce

BOLIGER. Svalegården på Peter Bangs Vej, en af Blackstone ejendommene, overvejer at stævne blandt andet Frederiksberg Boligfond og håber på fri proces.

STÆVNING: Tidsfristen for at danne en andelsboligforening hos lejerne i Svalegården på Peter Bangs Vej udløb 20. marts. Svalegården er en af de i alt tre ejendomme fra Frederiksberg Boligfond, der er blevet solgt til Blackstone.

De to andre ejendomme er Peter Bangs Hus, der er blevet en andelsboligforening, og Den Sønderjyske By, der har stævnet Frederiksberg Boligfond.

Nedsat en skødegruppe

Asmus Deleuran, der er advokat og bor i Svalegården, fortæller:

»Vi har blandt lejerne nedsat en skødegruppe, der har fået til opgave at forberede sagen med henblik på en stævning. Vi har engageret TREP advokater, der er i gang med at forberede sagen. Vi har også organiseret os med en gravergruppe, der samler oplysninger ind som de deler med advokaterne,« fortæller han.

Da det ikke er gratis at starte sådan en sag op, så har beboerne og butikkerne i Svalegården måtte til lommerne.

Der er i alt 92 lejemål inklusiv erhvervslejemål i Svalegården.

»Det koster mange penge at forberede en sag, så vi har søgt Birthe Daells Fond, der giver økonomisk støtte til juridisk bistand, og vi har fået tilsagn om støtte med 50.000 kroner, hvilket vi er meget taknemmelige for. Med dette bidrag har vi fået samlet ca. 125.000 kroner ind til det indledende arbejde med sagen,« fortæller Asmus Deleuran.

Orienteringsmøde

Han håber, at beboerne kan få fri proces og retshjælpsdækning, så staten og forsikringsselskaberne dækker sagsomkostningerne, og det mener Svalegårdens advokater, at der er gode chancer for.

»Tirsdag 26. marts afholder vi et orienteringsmøde i Lindevang Kirke, hvor advokaterne fortæller om sagen og processen fremadrettet,« fortæller han.

Næste skridt bliver så, hvis der gives fri proces, at lave et samlet sagsanlæg for alle lejerne, der ønsker at gøre forkøbsretten gældende, oplyser han.

»Hvis vi ikke får fri proces, så må vi se, hvor mange penge det vil koste den enkelte beboer, men det virker oplagt, at vi bør få fri proces. Men sagsomkostningerne vil ellers godt kunne tænkes at løbe op i fem millioner kroner på grund af den meget store sagsgenstand,« fortæller Asmus Deleuran.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Frederiksberg

Almene familieboliger på toppen

Annonce