Annonce
Byudvikling

Borgere holder vejret: I aften afgør politikerne Værnedamsvejs skæbne

De seneste planer for området, hvor Den Franske Skole ligger, omfatter et hotel og en p-kælder i ét dæk. Flere beboere argumenterer for, at det bliver for dominerende, og mener ikke, at der burde tilføjes nye kvadratmeter. Visualisering: SquareMeter/Frederiksberg Kommune
I aften skal politikerne i By- og Miljøudvalget på Frederiksberg beslutte, om området ved Den Franske Skole skal udnyttes til byhotel, lejligheder og underjordisk parkeringskælder. Borgere frygter, at landsbystemningen på Værnedamsvej vil forsvinde.

Et byhotel på 3.166 kvadratmeter, 41 lejligheder og en privat, underjordisk parkeringskælder. Sådan lyder det nye forslag for området på Værnedamsvej, hvor Den Franske Skole ligger, efter  et tidligere forslag om et langt større byggeprojekt blev dødsdømt, da flere end 500 høringssvar fra borgerne gjorde det klart, at man ikke ønskede et kæmpe byggeprojekt i den parisisk-inspirerede gade.

Derfor er det et væsentligt nedskaleret byggeprojekt, politikerne i By- og Miljøudvalget mandag aften skal tage stilling til. Men der er stadig langt fra enighed om, at projektet er en god ide. Hos borgerinitiativet Bæredygtigt Frederiksberg er man bange for, at det, som er så specielt ved Værnedamsvej, vil forsvinde, hvis projektet bliver ført ud i livet. Det fortæller medlem af initiativet Torsten Rojas-Danielsen.

Annonce

- Det er hjerteblod

- Vi er imod, at man skal putte ekstra mange kvadratmeter ind i det, der er Nordeuropas tættest befolkede område i forvejen. Når nogle går igennem Værnedamsvej, hvem vil så sige ’lad os da bygge noget mere her, der ligger jo ikke noget i forvejen’. Det hele ligger jo allerede ekstremt tæt. Og du har balancen mellem de travle handelsstrøg med Gammel Kongevej og Værnedamsvej, og så har du folks private liv og deres soveværelser ind mod gårdene, siger han og tilføjer:

- Vi er mange i kvarteret, som holder vejret i spænding i forhold til, hvad der sker på mødet i aften. Det er hjerteblod for mig og mange af de andre, der bor her i området. Jeg elsker at bo omkring Værnedamsvej, hvor der er en slags landsbystemning, og den hviler på en meget fin balance af små butikker og gang i handelsstrøgene, men også ro i baggårdene. Og den balance er ved at forsvinde.

Annonce

Erhvervet vil lide

Også hos Socialdemokratiet er der skepsis i forhold til byggeprojektet.

- Når det er sådan, at vi overvejer at tillade yderligere bebyggelse i noget af det tættest bebyggede på Frederiksberg, skal vi passe rigtig meget på, hvad det er, vi gør. Og Værnedamsvej er jo et ikonisk sted præget af parisisk kaos med et fedt erhvervsliv, der i den grad er presset efter coronakrisen. Skal man nu udsætte dem for to års larmende byggeri, fordi der skal bygges 1000 ekstra kvadratmeter og laves parkeringsanlæg? Det synes jeg ikke, siger Socialdemokratiets borgmesterkandidat Michael Vindfeldt.


Vi er mange i kvarteret, som holder vejret i spænding i forhold til, hvad der sker på mødet i aften. Det er hjerteblod for mig og mange af de andre, der bor her i området.

Torsten Rojas-Danielsen


Han håber, at det bliver et nej tak til byggeprojektet på mødet i aften.

- Jeg har bemærket, at de Konservative kører en kampagne, der hedder 'Vi passer på Frederiksberg', så jeg håber, at de i aften siger, at de også 'passer på Værnedamsvej', siger Michael Vindfeldt.

Annonce

Tæt på målet

De Konservative ser dog en hel del lysere på byggeprojektet. Medlem af By- og Miljøudvalget, Nikolaj Bøgh (K), har tidligere været kritisk over for de tidligere udgaver af projektet, men han mener, at det nye forslag har mange positive aspekter som at åbne området mere op og lave den tidligere skolegård om til et grønt miljø, som der også er lagt op til i forslaget.

- Som jeg ser det, så er udfordringen nu primært hotellets størrelse. Det er en god ide med et lille, attraktivt hotel på stedet, og det tænker jeg kun kan styrke miljøet omkring Værnedamsvej. Men størrelsen kan man fortsat godt diskutere, siger han og tilføjer, at han mener, at det her er et seriøst bud, når skolen nu flytter.

- Det er måske ikke helt i mål endnu, men efter min mening ødelægger det ikke Værnedamsvej, som nogle af politiske grunde gerne vil male et billede af. Det er der jo ikke nogen, der er interesseret i.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce