Annonce
Frederiksberg

Borgerlige stemmer arbejder - også i udligningen

Formanden for Venstre Ungdom Frederiksberg, Martin Voergaard, er glad for de borgerliges indsats, hvad den kommunale udligning angår. - Foto: PR
Annonce

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Af Martin Voergaard, formand for Venstres Ungdom Frederiksberg

Langt om længe blev udligningsreformen præsenteret. At Frederiksberg skulle betale yderligere i udligning stod nærmest i stjernerne.

Da regeringen præsenterede det første udspil, da stod Frederiksberg til at skulle betale yderligere 54 millioner kroner.

Reaktionen på dette lokalt har været meget blandet imellem de to største partier i kommunen.

De konservative ville hæve skatten og meldte sig fuldstændig ud af forhandlingerne om udligningen. De vendte ryggen både til vores kommune og de ellers syv andre, hvori de også har borgmestre.

Socialdemokratiet gik en anden vej. De ville effektivisere den i forvejen uofficielle Danmarksmester i effektivisering og dermed muligvis tilbyde os ringere service.

Jeg elsker optimismen fra Michael Vindfeldt og Socialdemokratiet på Frederiksbergs vegne, men jeg må dog forholde mig skeptisk over, at den citron, som kommunen nu har presset og effektiviseret for 800 millioner de seneste 10 år, rent faktisk kan presses yderligere?

Det lader dog til, at hverken det ene eller det andet skrækscenarie bliver gældende.

Frederiksberg kommer i stedet til at betale 2,8 millioner kroner, hvilket må sige sig at være en kæmpe sejr, når det andet udgangspunkt nu hed 54 millioner.

Ros skal falde, når ros fortjenes, og jeg priser mig derfor lykkelig over de partier, som er gået ind i aftalen med regeringen og har presset reformen i denne retning.

Det er endnu en gang tydeligt, at borgerlige stemmer arbejder - og ikke sætter sig på hænderne samt kommer med urimelige krav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Klumme

For to kroner leverpostej

Annonce