Annonce
Nytårshilsen

Borgmester ønsker et trygt 2021: - Vi skal have flere betjente på gaden på Frederiksberg!

- Men heldigvis viste 2020 også gode ting. Frederiksberg og resten af Danmark gjorde en flot indsats og slap derfor nådigt set i forhold til mange andre lande. Det, synes jeg, der er grund til at glæde os over, samtidig med at vi sender en varm tanke til alle, der har mistet på grund af sygdommen, skriver borgmester Simon Aggesen. Foto: Jacob Crawfurd/Bird
- Når jeg ser frem på det kommende år, så er mit allerstørste ønske, at 2021 bliver et trygt år. Et år, hvor vi vinder over pandemien og kan vende tilbage til en hverdag med nærvær og tryghed, skriver borgmester Simon Aggesen i denne nytårshilsen til Frederiksberg
Annonce

Kære frederiksbergborgere,

Når jeg ser frem på det år vi er gået ind i, så er mit allerstørste ønske, at 2021 bliver et trygt år. Et år, hvor vi vinder over pandemien og kan vende tilbage til en hverdag med nærvær og tryghed.

Måske er det forkert at bruge udtrykket ”vende tilbage”. For kan vi overhovedet det?

2020 har lært os, at vi ikke kan tage noget for givet. At hverdagen, som vi kender den, kan ændre sig fra den ene dag til den anden, og at vi, uanset hvor højt udviklet vores samfund er, fortsat er sårbare over for noget så småt som et lille virus.


Samlet set er der god grund til en forsigtig optimisme og en tro på 2021 som et trygt år, hvor vi alle finder en ny normaltilstand, hvor vi kan nyde byen og fællesskabet, og hvor vi ikke længere skal holde den afstand, der ligger os så fjernt

Simon Aggesen, borgmester


Men heldigvis viste 2020 også gode ting. Frederiksberg og resten af Danmark gjorde en flot indsats og slap derfor nådigt set i forhold til mange andre lande. Det, synes jeg, der er grund til at glæde os over, samtidig med at vi sender en varm tanke til alle, der har mistet på grund af sygdommen.

Vi er langt fra i mål endnu. Vi står midt i en stor nedlukning, der trækker store veksler, økonomisk såvel som menneskeligt, og samtidig muterer virusset og bliver mere smitsomt. Jeg håber og tror, at vi også klarer denne del, ikke mindst fordi der er håb forude i kraft af de kommende vacciner.

Annonce

En rolig og tryg oase

Et andet stærkt fokus for mig i 2021 er trygheden i forhold til kriminalitet. Frederiksberg er kendt som en rolig og tryg oase omkredset af storbyen, og det skal den blive ved med at være. Det kommer ikke af sig selv, og at holde kriminaliteten ude og nede er en kontinuerlig proces, som Frederiksberg Kommune løbende er i dialog med politiet om.

Det forebyggende arbejde er højt prioriteret, og SSP, gademedarbejdere og politi gør sammen et kæmpe stykke arbejde med at forebygge kriminalitet og ved at hjælpe de børn og unge, der af den ene eller anden grund er på vej ud på et skråplan.

Politiets seneste tryghedsmåling viser, at frederiksbergborgerne fortsat er dem, der føler sig mest trygge i hovedstaden. Sådan skal det blive ved med at være.

Sammen med politiet overvåger vi kriminalitetsstatistikkerne grundigt, og hvis der ses en forkert tendens, sætter politiet straks ind. I det seneste år oplevede Frederiksberg store tragedier, da en ung mand blev skudt på Finsensvej, og da en femårig pige blev dræbt af en vanvidsbilist meget tæt på kommunegrænsen. Det vil vi ikke acceptere sker i eller tæt på vores by. Én tragedie af den slags er og bliver én for meget.

Derfor fortsætter arbejdet for at skaffe mere politi i gadebilledet. Vi skal have flere betjente på gaden på Frederiksberg. Det skaber tryghed.

Annonce

Seniorliv har høj prioritet

Tryghed er en forudsætning for livskvalitet i alle livets faser; det gælder også for seniorer og ældre. Alle frederiksbergborgere skal kunne se frem til et trygt seniorliv med masser af muligheder for at nyde den tredje alder og til en tryg alderdom, hvor de får den hjælp, de har brug for. Det er en klar og konstant prioritering i Frederiksberg Kommune, og den bliver der ikke ændret på. Hverken i 2021, 2022 eller årene efter; Frederiksberg er og bliver en by for alle.

Tryghed er mange ting, og her spiller økonomi også ind. Der er mange, der har spurgt mig under corona-krisen, om de skal være bekymrede for kommunens økonomi, og her er svaret nej. Frederiksberg er en økonomisk ansvarlig og robust kommune, der organiserer arbejdet effektivt, og som altid udviser rettidig omhu.

Den stærke økonomi giver råderum og mulighed for prioritering af de politiske indsatser, der vejer allertungest. Det er netop den stærke økonomi, der gør, at Frederiksberg i de kommende år kan investere i nye bæredygtige løsninger, renovere og ombygge skoler og sikre gode normeringer i institutionerne for de mindste. Men frem for alt er den stærke økonomi med til at sikre en ordentlig omsorg for de allermest sårbare og de ældre på Frederiksberg, der har brug for kommunens hjælp.

Samlet set er der god grund til en forsigtig optimisme og en tro på 2021 som et trygt år, hvor vi alle finder en ny normaltilstand, hvor vi kan nyde byen og fællesskabet, og hvor vi ikke længere skal holde den afstand, der ligger os så fjernt.

Jeg vil gerne takke alle for det år, der er gået, og for alle de mange store og små indsatser, der har gjort en forskel. Og så vil jeg opfordre til, at vi fortsætter med at stå sammen, så vi kommer endnu stærkere ud af coronakrisen end, vi var, da vi gik ind i den.

Mest af alt håber jeg på et trygt og lykkebringende nytår for alle frederiksbergborgere.

Godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

En tester af planlægning

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Annonce