Annonce
Utryghed

Borgmester og 2. viceborgmester lover tryghedsskabende tiltag

Drabet på en gymnasieelev har øget utrygheden i området ved Finsensvej og Dirch Passers Allé. Foto Bo Børresen
Borgmester Simon Aggesen (K) og 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) er enige med de utrygge beboere fra Finsensvej-området om, at noget må gøres. Vindfeldt langer dog samtidig ud efter borgmesteren og andre kolleger på rådhuset.
Annonce

Åbenlyse hashhandler og unge-grupperinger med truende adfærd har ifølge flere kilder den senere tid skabt en øget utryghed i området omkring Finsensvej og Dirch Passers Allé.

Utrygheden nåede nye højder efter fredagens fatale skudepisode, som endte med at koste en 18-årig skoleelev fra Falkonergårdens Gymnasium livet.

Nu kræver beboere og brugere af området politisk handling. Såvel borgmester Simon Aggesen (K) som 2. viceborgmester Michael Vindfeldt (S) er enige med de utrygge beboere om, at noget må gøres. Simon Aggesen siger:

- Det skaber naturligvis utryghed i området, når det sker sådan en tragisk og voldsom hændelse. Der er p.t. intet, der tyder på, at drabet er banderelateret. Politiet og SSP samarbejder tæt om at sikre trygheden, så de unge i området ikke er unødigt bekymrede eller bange. Samtidig vil politiet foretage ekstra tryghedspatruljering i området i den kommende tid.

Borgmesteren tilføjer:

- Jeg holdt selv møde med politiet om sagen i mandags. Kommunens SSP-arbejdere fortsætter det opsøgende arbejde over for de unge i området. Vi er selvfølgelig parate til at bruge de ressourcer til SSP, der skal til for at sikre tryghed i området. Skolerne har også været meget aktive i forhold til at berolige og tage hånd om såvel børn, unge som andre beboere i dagene efter drabet.

Annonce

Område trænger til et løft

Michael Vindfeldt siger:

- Socialdemokratiet har i længere tid haft fokus på, at Finsensvej-området trænger til et løft. Det er lidt som om, at et flertal på rådhuset ikke har det samme blik for denne del af byen, som de har for eksempelvis Frederiksberg Allé, fine pladsdannelser bag rådhuset og det østlige Frederiksberg generelt, siger han og fortsætter:

- På baggrund af de tragiske hændelser og den utryghed, vi hører om fra borgere i området, har vi foreslået, at den områdefornyelse, der står for at skulle i gang, bliver mere ambitiøs på tryghed og på at skabe flere grønne områder. Som medlem af det lokale kontaktråd med politiet kommer jeg også til at gentage, hvad Socialdemokratiet flere gange har sagt: Politiet må og skal være mere til stede i området omkring Lindevangsparken, Flintholm - herunder spille-caféerne - og vejene omkring Finsensvej, hvor vi også hører, at der foregår ting, som vi ikke vil have på Frederiksberg.


Det er ualmindelig dårlig timing af budgetflertallet med Det Konservative Folkeparti i spidsen at ville spare op mod to millioner kroner på SSP-indsatsen.

Michael Vindfeldt (S), 2. viceborgmester


Michael Vindfeldt slutter af med at affyre en bredside til partierne bag det nyligt vedtagne budgetforlig:

- Endelig må jeg sige, at det er ualmindelig dårlig timing af budgetflertallet med Det Konservative Folkeparti i spidsen at ville spare op mod to millioner kroner på SSP-indsatsen, som netop skal forebygge kriminalitet og sikre tryghed på hele Frederiksberg.

Annonce

37 mio. kr. til kvarterløft

Sådan hænger tingene ikke sammen, modargumenterer borgmester Simon Aggesen:

- Det borgerlige flertal har sammen med SF og Alternativet afsat over 37 millioner til et løft af området i og omkring Finsensvej, hvor udgangspunktet netop er at gøre området mere trygt for alle. Og vi har ikke sparet på SSP-indsatsen. Vi bruger akkurat de samme penge i de kommende år, som vi har gjort i de foregående år, siger Aggesen og tilføjer:

- Der er ingen, der ønsker utryghed eller skyderier på Frederiksberg. Uanset partifarve. Tiden er til, at vi står sammen - ikke det modsatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kender du, eller er du manden, der fik hjertestop på hjørnet mellem Finsensvej/Sønderjyllandsvej Alle 9. juli?

Klumme

Hovsa, hvor blev retssikkerheden lige af?

Klumme

Byen & Præsten

Debat

Vestfrederiksberg har brug for mere fokus

Debat

Lad os styrke trafikkulturen

Hæder

Lisbeth og Ole er årets nytænkende købmænd

Trafik

Rift om pladserne som skolepatrulje

Annonce