Annonce
Frederiksberg

Busserne lægges om fra 13. oktober som følge af Cityringen

Busserne får nye stoppesteder og rejsetider efter de 17 nye metrostop. Foto: PR foto
Annonce

Kollektiv trafik: Da Metroselskabet åbner op for den nye ’Cityringen’ 29. september, skal busserne og togene bindes sammen de 17 nye metrostoppesteder. Derfor kommer ’Nyt Bynet’ 13. oktober 2019, som skal koble den offentlige transport sammen.

Busser ændrer sig

Med Nyt Bynet bliver 33 linjer i København ændret. Tiderne og stoppene på de forskellige tilbud af offentlig transport skal gerne passe sammen. Movia, der har ansvar for busserne i hovedstadsområdet, har fra august 2018 informeret om disse fremtidige ændringer. Det nye bynet er blevet diskuteret politisk siden april 2018 og medfører ikke bare nye rejseplaner. ’Frit flow’ er også en del af det nye system. I alle A-busser (1A, 2A, 4A, 6A, 7A og 9A) og 5C kan passagererne frit gå ind og ud. Det skal være med til undgå forsinkelser. »I Movia vil vi ikke lægge skjul på, at Nyt Bynet er en stor omlægning, og vi vil følge buslinjerne tæt efter åbningen. Omlægningen vil også kunne udfordre vores logik. For eksempel er der rejseveje i Nyt Bynet, hvor det hurtigste er at tage bussen i den modsatte retning af, hvor man egentlig skal hen, fordi man med få stop kommer til metroen, hvorfra man kan rejse det sidste stykke meget hurtigere,« siger Movias plandirektør, Per Gellert, i en pressemeddelelse.

Rejse under jorden

Cityringen åbner 29. september, og det betyder, at rejser, vi endnu ikke har haft, bliver mulige. Vi kan komme mange flere steder hen under jorden. Grunden til, at busserne bliver lagt om efter metroens åbning, er, at passagerer skal nå at vænne sig til metroen først.

Med 17 nye metrostationer skal bussen også køre flere steder hen. Blandt andet bliver Nørrebro Station og Frederiksberg Allé større knudepunkter mellem bus og metro. Se dine fremtidige efter 13. oktober på nytbynet.dk/rejseplanen

nmb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce