Annonce
Frederiksberg

Chauffører skal beskyttes mod virus: Slut med kontanter i busserne

Det er midlertidigt slut med at købe billet i bussen. - Foto: Martin Sørensen (arkiv)

Fra torsdag kan du midlertidigt ikke betale med kontanter i busserne. Det er et af flere tiltag, der skal minimere risikoen for, at chaufførerne bliver smittet med coronavirus.

Annonce

Selv om der ikke er mange passagerer med busserne i denne tid, kører de stadig rundt i byen som en vigtig del af infrastrukturen. Borgere, der f.eks. arbejder på sygehuse eller i supermarkeder skal fortsat kunne komme på arbejde med det offentlige.

Derfor har Movia på linje med detailhandlen besluttet at sætte gange i en række yderligere tiltag, som skal minimere risikoen for, at chauffører i busserne bliver smittet med coronavirus.

LÆS OGSÅ: Nærpoliti: Vi er til stede

Tiltagene betyder, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, så det ikke er muligt at købe billet i bussen. Der indføres desuden en hygiejnelinje - markeret med sort tape i gulvet - bag første sæderække, som kunderne bedes respektere.

Begge tiltag træder i kraft fra torsdag 19. marts. Movia henviser til rejsekort, DOTs app eller sms-billet via sms 1415.

»Vi beklager meget de gener, som de nye midlertidige tiltag måtte medføre for vores kunder. Kunderne vil blive informeret ved opslag i og på busserne samt spots på sociale medier. Vi gør samtidig opmærksom på, at det fortsat er kundens ansvar at have gyldig rejsehjemmel,« skriver Movia i en pressemeddelelse.

Movia opfordrer fortsat passagerne til at sprede sig i bussen - samt holde afstand til chaufføren. Der vil blive lagt skilte på de forreste sæder ved chaufføren, hvor det fremgår, at kunderne bedes benytte andre siddepladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce