Annonce
Kultur

Copenhagen Phil på Finansloven: V-viceborgmester roser S

Her ses Copenhagen Phil i en fælleskoncert med Mew i februar 2017. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Glæde hos det Frederiksberg-baserede symfoniorkester - og hos byens 1. viceborgmester, som dog også sparker bagud mod Dansk Folkeparti.

Mon ikke man går og nynner med på Champagnegaloppen på Rosenørns Allé, efter at det blev kendt, at det statslige tilskud til Copenhagen Phil (tidligere kendt som Sjællands Symfoniorkester) forhøjes med hele 3,7 millioner kroner årligt.

Frederiksberg Kommune har de senere år med et millionbidrag holdt hånden under orkesteret, som holder til i det gamle Radiohus på Rosenørns Allé, hvor musikkonservatoriet er flyttet ind.

Copenhagen Phil giver koncerter i konservatoriets koncertsal, men som landsdelsorkester er det forpligtet til at give koncerter på hele Sjælland, Lolland og Falster – og altså ikke kun i København og på Frederiksberg, som navnet kunne antyde.

Nu retter den nye finanslov op på Copenhagen Phils økonomi, så orkestret igen kommer op på samme niveau som de øvrige landsdelsorkestre.

Annonce

V-viceborgmester roser S

Frederiksbergs 1. viceborgmester Jan E. Jørgensen (V), der også sidder i kulturudvalget i Folketinget, glæder sig over, at den siddende S-regering retter op på, hvad han kalder en fejlagtigt beslutning af den daværende Venstre-ledet regering, men foranlediget af Dansk Folkeparti:


Vi skulle ikke have bøjet os for Dansk Folkeparti.

Jan E. Jørgensen (V)


- Jeg kan ikke bevise det, men jeg er overbevist om, at Dansk Folkeparti blev så provokeret af navneskiftet fra Sjællands Symfoniorkester til Copenhagen Phil, at det har ligget til grund for den voldsomme besparelse. Det blev for smart, for internationalt og for københavnsk, og derfor skulle de straffes. Det kunne vi ikke være bekendt, udtaler Jan E. Jørgensen til Frederiksberg Bladet og fortsætter:

- Vi skulle ikke have bøjet os for Dansk Folkeparti. Det var helt urimeligt, at Copenhagen Phil skulle spare så meget mere end de andre landsdelsorkestre, slår 1. viceborgmesteren fast og tilføjer:

- Jeg vil gerne rose regeringen og partierne bag finansloven for at rette op på denne uretfærdighed.

Annonce
Annonce
Debat

Granit på Frederiksberg Bakke er en dårlig ide

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Når de røde kommer

Debat

Børnevelfærd før profit

Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Annonce