Annonce
Børneliv

Daginstitutionsleder: Vi synes ikke, det giver mening, at børn skal afleveres ved en låge

Børnehuset Humlebien. Foto. Google Maps
I den private daginstitution Børnehuset Humlebien er det ikke nyt for pædagogerne at dele børnene op, og rengøringsrutinerne er blevet en fin del af hverdagen.

- Jeg var så heldig, at jeg havde et sommerhus, hvor jeg sad i påsken og brainstormede i forhold hvordan jeg skulle gribe det her an i forhold til for eksempel aflevering og rengøring. fortæller leder af den private daginstitution Børnehuset Humlebien Stine Storch.

- Frederiksberg Kommune rigtig gode til at sende breve ud, så vi ved, hvordan vi skal forholde os. Og jeg sender jævnligt nyhedsbreve ud til forældrene, så at de får et indblik i vores rutiner, og hvis der er nogle retningslinjer, der ændrer sig, fortæller Stine, der siger, at forældrene er gode til at holde børnene hjemme, når de har de mindste symptomer.

Lavt sygefravær på grund af corona

- Og så har vi det laveste sygefravær i lang tid, både blandt børn og personale.

Hvordan kan det være?

- Vi har altid haft gode rutiner med rengøring og håndvask efter legepladsen samt før og efter frokost. Men nu er den daglige rengøring af kontaktflader, som vores rengøringspersonale gør rene, også blevet en del af vores rutiner, og vi bruger ikke ekstra meget tid på det. Hver stue har sine ansvarsområder. Det kan være at tørre gelænderet eller håndtag af som pædagogerne så gør, når de alligevel lige er ude med skraldespanden eller skal noget andet.


Vi synes ikke det giver mening, at forældrene skal aflevere deres barn ved en låge. Det er ikke barnets tarv. Vi har håndsprit mange steder, så hvis man afleverer inden klokken 8.30 må man aflevere indenfor. Ellers foregår afleveringen ude på legepladsen, så vi lige kan tale med forældrene om, hvordan natten og morgenen har været.

Stine Storch, leder af den private daginstitution Børnehuset Humlebien


Har I været ramt af corona?

- Nej. Jeg ved, at nogle forældre har været ramt. Nogle af vores personaler havde det i juleferien, så vi går og krydser fingre, svarer Stine.

Må forældrene komme ind i institutionen?

- Vi synes ikke det giver mening, at forældrene skal aflevere deres barn ude ved en låge. Det er ikke børnenes tarv. Vi har håndsprit mange steder, så hvis man afleverer inden klokken 8.30 (Børnehuset Humlebien åbner klokken 7.30, red) må man aflevere indenfor. Ellers foregår afleveringen ude på legepladsen, så vi lige kan tale med forældrene om, hvordan natten og morgenen har været. Det synes vi er vigtigt, og i og med at vi står i god afstand til hinanden, og det er udenfor, er det noget vi prioriterer højt. Og når forældrene henter, er der på legepladsen fra klokken 14.30 (Børnehuset Humlebien lukker klokken 17, red). Ellers indenfor.

Børn, fra Børnehuset Humlebien ,der leger i det opsatte telt i haven. Foto: Stine Storch.

Er det ikke koldt?

- Det er bare at have det rigtige tøj på. Vi har desuden lejet et telt med en varmelampe, hvor børnene kan lave krea-ting, og det er faktisk noget, de nyder ret meget. De er glade for det, svarer Stine, og fortæller at institutionen har en dejlig vild have med masser af buske og træer, som børnene elsker at lege i.

Annonce

Har altid delt børnene op

Børnehuset Humlebien er en privat daginstitution med 50 børn i alderen 10 måneder til 6 år. Børnene er fordelt på tre stuer. En vuggestue (10 børn, tre voksne), en mellemgruppe (vuggestue og børnehavebørn, fire voksne og 18 børn) samt en børnehavegruppe, hvor der er fire voksne til 22 børn.

Har forældrene mundbind på?

-Ja, og det er et krav. I starten havde de ikke mundbind på, men efter at regeringen har strammet op, har vi krævet at forældrene bærer mundbind.

Hvad med restriktionerne, så som at dele børnene op i zoner?

- Vi har altid prioriteret at dele børnene op, så de restriktioner er ikke noget, vi skulle tillære os. Jeg tror mere, at det måske er de kommunale institutioner, der holder hårdt her, fordi de har en dårligere normering. (En kommunal daginstitution på Frederiksberg har 3 voksne til 12-13 børn i vuggestuen og 24 børn til tre voksne i en børnehave, red)

Hvad med legetøjet?

- Vi deler lejetøjet op, så vi kun tager det frem hver anden dag, også rengør vi det selvfølgelig. Og for ikke at skulle gøre for meget rent, har vi også fjernet en del lejetøj.

Hvordan tog børnene det?

I starten efterspurgte de noget specifikt legetøj, men da vi jo stadig har en masse andet, accepterede de det hurtigt, at det var sådan det var.

Hvad glæder du dog mest til, når alt det her stopper?

- Jeg glæder mig til, at vi kan lave en masse fælles projekter og arrangementer med forældrene, og så at vi kan lave fælles projekter i huset - alle sammen igen. Vi har så mange traditioner, vi gerne vil holde i hævd. Blandt andet overnatning, Lucia og Halloween. Nogle bliver ikke til noget, og andre har vi måtte tænke nyt i forhold til at holde det på inde stuerne og i mindre grupper og måske bare synge sange og så videre, svarer Stine afsluttende.

For at undersøge om de kommunale daginstitutioner sidder hårdere i det på grund af deres dårligere normering (som Stine udtaler i artiklen), har vi forsøgt at få et interview med en leder fra en kommunal daginstitution. Dog så skulle kommunens presseafdeling godkende præmisserne for et interview (med en kommunal daginstitutionsleder) før et interview kunne komme i stand, og den er ikke vendt tilbage før deadline.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce