Annonce
Debat

Vi skal have mere kontrol med de ansatte på plejehjemmene

- Den aktuelle debat har blandt andet vist, hvor vigtigt det er, at normeringerne er i orden, skriver Finn Madsen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Den seneste tids afsløringen af meget alvorligt omsorgssvigt på bestemte plejecentre har naturligt nok givet anledning til en omfattende debat på landsbasis om ansvar, tilsyn, ledelse, normering, kompetenceudvikling og økonomi, når det handler om en værdig ældrepleje.

Den aktuelle debat har blandt andet vist, hvor vigtigt det er, at normeringerne er i orden, og at hjælpen udføres af uddannede og fast ansatte medarbejdere, som løbende får opdateret deres kompetencer. Sidstnævnte gælder ikke mindst alle ledere og mellemledere, og Ældre Sagen Frederiksberg foreslår, at kontrollen med, at det sker, fremover indgår i det lovpligtige tilsyn.

Debatten har samtidig vist nødvendigheden af, at der sikres tid til, at lederne er synlige overfor beboere og plejepersonale, så de straks kan gribe ind, hvis de hører om eller oplever kritisable forhold. Ældre Sagen Frederiksberg foreslår, at der på vores plejecentre indføres en fast procedure hvorefter ledelsen hver måned har en fem–ti minutters samtale med hver beboer/pårørende om, hvordan de har det, og om der er forhold, som man gerne vil have anderledes.


Ældre Sagen Frederiksberg foreslår, at der på vores plejecentre indføres en fast procedure hvorefter ledelsen hver måned har en fem–ti minutters samtale med hver beboer/pårørende om, hvordan de har det, og om der er forhold, som man gerne vil have anderledes.

Finn Madsen


I den forbindelse vil vi ikke undlade at gøre opmærksom på, at vi er meget bekymrede over, at budgetvedtagelsen for i år medfører en reduktion i den individuelle klippekortordning til plejehjemsbeboere. En ordning, som i høj grad bidrager til livskvaliteten for plejekrævende beboere. Vi håber, at denne besparelse rulles tilbage ved den kommende budgetforhandling.

Ældre Sagen Frederiksberg ser frem til, at kommunalbestyrelsen i budget 2021 tager højde for ovennævnte, samt tilgodeser kommunens allersvageste ældre, som alle bor i plejeboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Frederiksberg – et vidt begreb

#HvorErDerEnVoksen

"Det er ikke fordi ledelsen ude i institutionerne ikke vil dække dagen bedre ind, der er simpelthen ikke penge til det"

Debat

Velkommen i Sine Heltbergs grønne rodebutik

Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Klumme

At vente på døden

Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Annonce