Annonce
Debat

De unges trivsel er afgørende under coronakrisen

Merete Winther Hildebrandt og Det Konservative Folkeparti har også de unges trivsel på sinde under coronakrisen. Foto: Frederiksberg Bladet arkiv

Læserbrev: Der er ingen som helst tvivl om, at nogle af dem, der har det hårdt under coronakrisen og nedlukningen, er de unge.

Det skriver Lone Loklindt fra De Radikale lidt om i sidste uges udgave af Frederiksberg Bladet, og det vil jeg rigtig gerne svare på, da det også ligger mig og hele den konservative gruppe meget på sinde.

De Radikale foreslår en hjælpepakke rettet mod de unge og har mange fine forslag til denne.

Dog kan det godt ærgre mig lidt at skulle læse i indlægget, at vi skal gøre lige som i København, og tilbyde alle elever på ungdomsuddannelserne en gratis samtale med en psykolog om deres fysiske, psykiske og seksuelle sundhed og trivsel.


Jeg vil nu også mene, at en psykologsamtale til alle elever er at skyde over målet.

Merete Winther Hildebrandt


For det gør vi allerede på Frederiksberg og har rigtig fine tilbagemeldinger herpå. Det er dog ikke med en psykolog, men en kvalificeret medarbejder fra vores sundhedscenter. Jeg vil nu også mene, at en psykologsamtale til alle elever er at skyde over målet. Hvis de eksisterende samtaler viser et behov for direkte psykologrådgivning til en elev, vil dette selvfølgelig blive formidlet.

Otte ud af ti ungdomsuddannelser har indgået en partnerskabsaftale med Frederiksberg Kommune og vores sundhedscenter, om at arbejde systematisk med indsatsområderne mental sundhed, seksuel sundhed, alkohol, rusmidler og røgfrihed. Alle unge tilbydes derfor en 'samtale om sundhed' med en medarbejder fra sundhedscentret, og der har i 2020 været meget stor efterspørgsel på disse samtaler, og der er virkelig fine tilbagemeldinger herpå, også fra de forskellige skoleledere.

På grund af den store efterspørgsel på disse samtaler videreudvikles denne indsats derfor også fortsat.

Desuden er indsatsen 'sov godt - bedre søvn' blevet udviklet og afprøvet med stor succes, og sidst men ikke mindst er der indgået en samarbejdsaftale med Checkpoint og AIDS-Fondet med fokus på at forebygge klamydia og rådgive de unge i forhold til seksualitet.

Derudover har vi netop stillet et forslag til beslutning om et trivselskatalog gældende for alle aldersgrupper i kommunalt regi, hvor vi håber på opbakning fra oppositionens side.

Så det er da rigtig dejligt at læse De Radikale, ligesom vi konservative har fokus på de unges trivsel i en rigtig svær tid, jo mere samarbejde jo bedre løsninger, men lidt ærgerligt, at de ikke er klar over, at vi allerede gør alle de foreslåede ting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Men In Black indtager atter Frederiksberg: Se ruten for lørdagens demonstration

Annonce