Annonce
Frederiksberg

DEBAT: Husk at vi kan fejle andet end covid-19

Merete Winther Hildebrandt (K). - Foto: PR
Annonce

Indholdet af indlægget er skribentens egen holdning.

Annonce

Merete Winther Hildebrandt (K), formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Merete W. Hildebrandt (K)

I disse tider fylder debatten om Covid-19 naturligt nok nærmest alt.

Mange spørgsmål bliver stillet: Er jeg i risikogruppen, hvilke forholdsregler kan og bør jeg tage, kan jeg besøge min familie, hvad med mit job? Og mange flere.

Det er helt naturligt og forståeligt at vi alle tænker sådan. Personligt tænker jeg over det hver dag når jeg tager på arbejde som sygeplejerske.

De praktiserende læger gør, i lighed med andre, en kæmpe indsats og oplever naturligt nok et stort pres fra patienterne i forhold til henvendelser om Covid- 19. Og de er klar til at tage imod dem alle.

Desværre fortæller både lægerne, akutmodtagelserne og flere store patientforeninger om en betydelig nedgang i antallet af patienter der søger hjælp af andre årsager. Det skyldes formentlig at mange ikke vil belaste sundhedssystemet i øjeblikket, men desværre nok også at mange er bange for at søge læge netop på grund af den mulige risiko for smitte, hvis man skal sidde i et venteværelse. Her er det vigtigt at huske på at de praktiserende læger kan klare rigtig mange ting pr telefon eller ved hjælp af video opkald.

Det er rigtig flot, at mange viser samfundssind og ønsker at vige pladsen for dem der er akut og alvorligt syge af Covid-19. Men det er også vigtigt at man reagerer på egne symptomer. Der er jo stadig hjerte, kræft og andre sygdomme der er tidskritiske, og det er vigtigt at understrege at der fortsat er plads til behandling af andre sygdomme både hos de praktiserende læger og på hospitalerne.

Formanden for de praktiserende læger Christian Freitag har også bl.a. i Berlingske givet udtryk for sin bekymring for at der blandt de patienter der aktuelt ikke søger læge kan være nogle, der er på vej til at udvikle andre alvorlige og på sigt livstruende lidelser - en bekymring han bl.a. deler med Hjerteforeningen og Kræftens bekæmpelse.’

Så herfra skal der lyde en stor opfordring til alle om ikke at bruge den aktuelle Covid-19 krise som undskyldning for ikke at søge læge. Hvis man har symptomer, så skal man kontakte sin læge.

Og husk, hvis vi holder ud, holder af og holder afstand så kommer vi også igennem denne Coronakrise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vanvidsbilisme skal straffes langt hårdere

Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Klumme

Som kornet i jorden

Debat

Mændenes kønskamp i den frederiksbergske folkeskole

Debat

Ligestilling på vejskilte og i lyssignaler

Klumme

Ild i uniformerne

Klumme

For to kroner leverpostej

Annonce