Annonce
Frederiksberg

DEBAT: Lad hjemmeplejen overgå til eksternt tilsyn

Ældre Sagen vil have eksternt tilsyn på hjemmehjælpsområdet. - Foto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix
Annonce

Indlægget er skribentens egen holdning.

Annonce

Finn Madsen, Formand for Ældre Sagen Frederiksberg

Ældre Sagen Frederiksberg er bekendt med, at Kommunens Ældre- og Omsorgsudvalg på sit møde 9. marts behandlede spørgsmålet om tilsyn med hjemmehjælpsområdet.

Ældrerådet havde i den forbindelse anbefalet, at et fremtidigt tilsyn burde være uvildigt og foretages af et eksternt firma med de rette kompetencer.

Forvaltningen havde indstillet en nærmere undersøgelse af dette, men desværre erfarer vi, at et flertal af udvalgets medlemmer ikke fulgte denne indstilling.

En væsentlig del af hjemmehjælpen på Frederiksberg udføres som bekendt i kommunalt regi, og vi finder det principielt utroværdigt og uacceptabelt, at kommunen fører tilsyn med både egen virksomhed og private leverandører.

Vi finder det således uforståeligt, at udvalgets flertal imod, at fordele og ulemper ved eksternt tilsyn undersøges nærmere. Dermed afviser udvalget reelt et uvildigt tilsyn på ældreområdet; et uvildigt tilsyn som det benyttes i nogle kommuner.

Ældre Sagen Frederiksberg opfordrer hermed Kommunalbestyrelsen til at følge Ældrerådets anbefaling om at overgå til eksternt tilsyn med hjemmehjælpsområdet - herunder at hjemmehjælpsmodtagerne får den hjælp der er truffet afgørelse om, og som er beskrevet i kommunens kvalitetsstandard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce