Annonce
Debat

Den Franske Skole skal forvandles til et bæredygtigt beboelsesområde

Læserbrev: Der skal bygges på Værnedamsvej. Så kort kan det siges. Ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, så skal den Franske Skole flytte, og der skal bygges nyt. Skolebygningerne er fra en tid, hvor bæredygtighed ikke var en prioritet, og de har derfor brug for en kærlig grøn hånd der omfatter en gennemgribende miljø- og energirenovering.

Og når der bygges på Frederiksberg, skal der være en stor interesse og en sund skepsis fra engagerede borgere. For sådan er vi Frederiksberg-borgere. Men ligesom, at vi engagerer os i vores lokalområde, så vil jeg også mene, at vi går op i substans og bør have en fælles interesse i at debattere byggeriet på et oplyst grundlag.


Annonce

SquareMeter går kun ind i dette projekt, fordi vi mener, at vi kan bidrage til området og bygge i den særlige ånd, som gaden besidder.

Morten Wisman, partner i SquareMeter


I mit indlæg 1. august beskrev jeg vores vision om at åbne skolegården og omdanne den til et nyt grønt fællesareal. Denne vision er jeg senere blevet anklaget for er pyntegrønt, der skal dække over, at vi som ejendomsudviklere vil tjene penge.

Lad mig være ærlig; vi ønsker at investere i området, til gavn for borgere og de lokale erhvervsdrivende, men vi håber selvfølgelig samtidig at tjene på vores investering. Det ser jeg ikke noget galt i. SquareMeter går kun ind i dette projekt, fordi vi mener, at vi kan bidrage til området og bygge i den særlige ånd, som gaden besidder.

Når jeg får muligheden for at tale med de erhvervsdrivende på Værnedamsvej, oplever jeg, at de bedre forstår, hvad vi gerne vil bygge og i langt højere grad kan se det gode ved byggeriet. Selvfølgelig er der en vis skepsis; hvor lang tid vil byggeriet tage, kommer der tung trafik, og vil støjen gå ud over forretningen?

Jeg lover, at vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at skærme gaden og den gode stemning fra larm og støj. Og jeg lover jer, at nu når præmissen er, at der skal bygges på Værnedamsvej, så er vores projekt både bæredygtigt når det kommer til selve byggeriet, udtrykket og ikke mindst stemningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce