Annonce
Debat

Der vil altid være brug for Josephine Schneiders Hus

Børnehjemmet Josephine Schneiders Hus på Rostrupsvej i Femte Juni Kvarteret. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: I kvarteret omkring Femte Juni Plads ligger der mange smukke huse. Men ét af husene skiller sig ud, fordi huset er hjem for noget af det mest sårbare, som Frederiksberg har ansvar for. Det er Josephine Schneiders Hus, som er en bolig for anbragte børn, der af forskellige årsager ikke kan være hos deres mor og far i deres eget hjem.

Huset er bolig for op til 12 omsorgssvigtede børn, som var det deres eget hjem. Med andre ord huset danner rammen for, at kommunen og personalet kan give børnene et midlertidigt hjem så tæt på den hverdag som ikke er beskåret børn, der er vokset op i et kaos og uden omsorgsfulde voksne.

Døgninstitutioner af denne slags er underkastet et tilsyn af myndighederne og har fornylig modtaget den bedste tilbagemelding fra socialtilsynet. Dette var i forhold til, hvad der gælder for børnenes fysiske og psykiske trivsel, personalets pædagogiske omsorg og ikke mindst børnenes demokratiske rettigheder om at blive taget med på råd.

Selv om huset lever en stille eksistens betyder det ikke, at stedet ikke er kendt og anerkendt – tværtimod. Huset har over en årrække været besøgt af gæster fra ind og udland, der alle har søgt inspiration til at oprette lignende i deres respektive hjemlande.

Akkurat ligesom vores egen socialminister for nylig rettede henvendelse om muligheden for bruge huset i forbindelse med annoncering af 'Barnets Lov', der tager udgangspunkt i de værdier som Josephine Schneiders Hus repræsenterer i form af omsorg, værdighed og et godt børneliv.


Mange af husets børn har klaret sig godt i voksenlivet med uddannelse, arbejde og egen familie.


Det skal også nævnes, at forskere ved flere lejligheder har dokumenteret, at mange af husets børn, har klaret sig godt i voksenlivet med uddannelse, arbejde og egen familie. Og vi, der jævnligt besøger huset, er ikke i tvivl om, at de værdier, der gør sig gældende på stedet, er en medvirkende årsag til, at mange af børnene falder godt til i voksenlivet.

På den baggrund er det anerkendelsesværdigt, at vi i kommunen har et botilbud af denne karakter. Vi skal derfor opfordre til, at vi fortsat værner om Josephine Schneiders Hus og ikke mindst om børn, der har brug for, at samfundet træder til, når de voksne omkring dem svigter eller ikke magter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Annonce