Annonce
Frederiksberg

Designer vil få nye kolleger til at vækste

Annonce

Indehaveren af Designer Zoo, Karsten Lauritsen, vil sammen med Væksthus Sjælland og andre hjælpe nye designere med at få succes.

Af Jeanette Hougaard.

jhg@minby.dk.

Karsten Lauritsen er en erfaren mand, når det gælder om at få dansk design ud over rampen. Han er selv møbeldesigner og har desuden etableret det unikke butik- og væksteds-koncept, Designer Zoo på Vesterbrogade, hvor syv designere har værksteder og hylderne er fyldt med goodies fra mange andre danske designere.

Nu er han undervejs med et nyt koncept, der skal hjælpe flere nye designere på vej fra ide til en markedsplatform, hvad enten de arbejder med møbler, keramik, glas, smykker, tøj eller tekstiler. Arbejdstitlen lyder indtil videre på Design Væksthus, og det udvikles i et samarbejde med Væksthus Sjælland og forhåbentlig Københavns Kommune. På sigt skal projektet også have partnere som Dansk Design Center og uddannelsesinstitutioner, der arbejder med design og innovation.

 

Design med ekspertise

»Det handler om at skabe et miljø for nyopstartede designere, som fremstiller håndholdte produkter. Det er ikke et kontorfælleskab, med et fysisk fællesskab, hvor man kan dele maskiner og sparre med hinanden i forhold til materialer, »fortæller Karsten Lauritsen.

Tanken er, at Design Væksthus skal hoste 20 til 30 forskellige designere. Alt efter hvilket designområde man arbejder i, vil nogle have en lille produktion på stedet, mens andre har brug for at producere ude. Og så bygges der andre ekspertiser ovenpå dét, designerne allerede kan. Design Væksthus bliver ikke 'bare' være et sted, hvor man fysisk arbejder med design, men også et sted, hvor man med Vækshus Sjællands hjælp kan lave planer for, hvordan man kommer ud i markedet og vækster. Ligesom der også skal laves planer for, hvordan man forlader fællesskabet, så så der kan komme nye upcomming stars ind.

» Vi har store forhåbninger til det, og vi oplever god opbakning alle steder fra,« siger Karsten Lauritsen.

 

Håndholdt er en fordel

Den håndholdte del af designarbejdet er en vigtig del af konceptet, forklarer Karsten Lauritsen.

»Der er noget udvikling i, at man har et værksted og rent faktisk arbejder med produktet og ikke kun tegner eller designer digitalt. Man får nogle andre produkter ved, at man rent fysisk har materialet i hånden og former produktet ud fra det, frem for at det bliver et eller andet teoritisk forstudie. Det er faktisk det samme koncept, som jeg har lavet i Designer Zoo, bortset fra, at de værksteder her, de har været der forever og altid. Nu laver vi en 2.0 version af det, og får alle de her små designere, der sidder rundt omkring, sat sammen på en ny måde, så man kan få dem til at vækste på en bedre måde. Og det er ikke noget med, at vi nødvendigvis skal skabe store, fine virksomheder , men snarere bæredygtige, mindre og mellemstore virksomheder, som kan være med til at drive vores design fremad i en verden, hvor vi bliver kopieret i hovede og rumpe hele tiden. Så er man nødt til at gøre noget mere og samle den viden og de kræfter, der findes mere centralt og hjælpe designerne frem i den proces,« siger han

Lige nu leder projektet efter 2000-3000 m2, så Design Vækshus forhåbenlig kan realiseres i foråret. Det må meget gerne, som Karsten Lauritsen håber, få adresse på Frederiksberg. Men det handler jo også om at finde et sted, hvor prisen er rigtig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Er bæredygtighed da virkelig så slemt?

Debat

Børn: Det handler ikke kun om flere ressourcer

Annonce