Annonce
Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

- Der sendes samtidigt et tydeligt signal om, at der ikke helt er forståelse for, at der på Frederiksberg er brug for rigtige minimumsnormeringer, skriver Christina Sylvest Noer (S). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Mandag 12. april 2021 skulle undervisningsudvalget tage stilling til en bevilling om opretholdelse af fire klasser på Bülowsvej Skole frem for sammenlægning. En bevilling som sker, efter en handlekraftig aktionsgruppe har været på barrikaderne.

Finansering af denne bevilling koster 300.000 i 2021 og 400.000 i 2022. Hvor skal pengene komme fra?

S, R, og Ø havde stillet til forslag, at pengene kom fra kommunens usikkerhedspuljer. Dette forslag blev dog stemt ned, og i stedet vælger K, V og SF at bruge 300.000 kroner i år, fra de statslige midler, til finansering af normering i dagtilbud.

Annonce

Mandag skal forslaget stemmes igennem i magistraten, hvor Å skal tage endelig stilling til, om de, som resten af budgetforligskredsen, ønsker at gå med denne finansieringsmodel.


At loven endnu ikke er vedtaget betyder desværre, at staten skal have tillid til, at kommunerne forvalter disse midler korrekt.

Christina Sylvest Noer (S)


Altså anvendes der nu ørermærket statslige midler til normeringer i kommunens dagtilbud på bevillinger i folkeskolen. Man stjæler fra de små børn.

I efteråret 2021 forventes den nye minimumsnormeringslov at blive vedtaget. En lov som fremsættes, efter forældre hele Danmark over gang på gang har protesteret imod alt for dårlige normeringer i landets dagtilbud. Også her på Frederiksberg har forældrebevælgesen #HvorErDeEnVoksen kæmpet for minimumsnormeringer.

Staten har allerede sendt pengene afsted for hurtigst muligt at komme i gang med genopretningen af daginstitutionsområdet, som tydligt har været underprioriteret i årevis. At loven endnu ikke er vedtaget betyder desværre, at staten skal have tillid til, at kommunerne forvalter disse midler korrekt.

Dette er ikke tilfældet på Frederiksberg. Nok er anvendelsen af de 300.000 ikke ulovligt endnu, men det er direkte ufint, og der sendes samtidigt et tydeligt signal om, at der ikke helt er forståelse for, at der på Frederiksberg er brug for rigtige minimumsnormeringer.

Annonce
Annonce
Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Annonce
Annonce
Alarm112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Forfatter Anders Bodelsen er død

Annonce