Annonce
Politik

Det går den rigtige vej: Færre børn per voksen i Frederiksbergs daginstitutioner

Der kommer stille og roligt stadigt flere voksenhænder i Frederiksbergs børnehaver og vuggestuer. Arkivfoto: René Mølskov
Annonce

I budgetaftalen for 2020 blev det besluttet at løfte normeringen i daginstitutionerne, så der i 2023 er tre børn i vuggestuerne for hver voksen og seks børn i børnehaver for hver voksen.

Med budget 2021 besluttede kommunalbestyrelsen imidlertid at sætte ekstra skub i processen ved at fremrykke minimumsnormeringerne, så de gælder allerede fra 2022.

Tidligere på ugen blev de seneste tal præsenteret. De viser, at det går den rigtige vej. Der er kommet færre børn per voksen i de kommunale daginstitutioner. Ifølge tallene, som er fra september, er der nu 3,2 barn per voksen i vuggestuer og 6,3 barn per voksen i børnehaver. Til sammenligning var tallene i 2019 henholdsvis 3,3 og 6,6.

Frederiksberg Kommune arbejder på at tiltrække flere uddannede pædagoger. Meritpædagoguddannelse og bedre praktikforløb for pædagogstuderende er blandt de indsatser, som skal sikre, at målet om en fordeling på 60 procent pædagoger og 40 procent hjælpere nås. I dag ligger andelen på 57,4 procent pædagoger og 42,6 procent medhjælpere.

Annonce

Skal endnu længere

Forskning viser, at højkvalitetsdagtilbud giver børn et bedre udgangspunkt for livet. Det er borgmester Simon Aggesen (K) helt bevidst om:

- Antallet af voksne har stor betydning for kvaliteten af vores dagtilbud. Af samme grund satte vi sidste år penge af på budgettet til at indføre minimumsnormeringer. Tallene viser, at vi er godt på vej mod målet. Men vi skal endnu længere. Derfor sætter vi nu en række nye tiltag i søen, som vil være med til at sikre, at Frederiksberg har landets bedste daginstitutioner.

Socialdemokratiets Sine Heltberg glæder sig over ærgrer sig på samme tid:

- Det er dejligt for børnene, at det går den rigtige vej. I Socialdemokratiet er vi dog lidt ærgerlige over, at de konservative har stemt nej til et forslag om, allerede i 2021 at komme ned på seks voksne per børnehavebarn og tre voksne per vuggestuebarn. Det synes vi, børnene havde fortjent, udtaler hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Debat

Noget godt har coronaen gjort

Kultur

Aveny-T mister milliontilskud

Debat

Konservativ ordentlighed?

Debat

Hvorfor er der så få der bliver testet?

Klumme

Vi er alle sammen vores egne

Annonce