Annonce
Frederiksberg

DM i gadefodbold: Frederiksberg Runddel danner rammer om fodboldfest

Sidste år blev Danmarksmesterskaberne i gadefodbold afviklet på Rådhuspladsen. I år er det Frederiksberg Runddel, der huser begivenheden. - Foto: OMBOLD
Annonce

Hvert år danner Frederiksberg Runddel rammer om flere forskellige arrangementer, og i weekenden forvandles pladsen til intet mindre end en gadefodboldarena.

Det sker i forbindelse med det årlige Danmarksmesterskab i gadefodbold, ’OMBOLD’, der samler mere end 250 udsatte og hjemløse fra hele landet, som skal spille mere end 140 kampe fredag og lørdag.

Holdene består både af spillere fra væresteder, misbrugscentre, herberger og andre boformer, og af spillere, der har mødt hinanden til OMBOLDs træninger eller turneringer rundt omkring i landet.

Mange har kæmpet med forskellige kombinationer af misbrug, sociale problemer og sindslidelser såvel som hjemløshed, arbejdsløshed og social isolation.

Sådan forløber turneringen

Fredag 20. september kl. 11 holder formand for socialudvalget i Frederiksberg Kommune, Pernille Høxbro (K), og kulturminister Joy Mogensen (S) tale, hvorefter kulturministeren sparker stævnet i gang.

Derefter står dagen ellers på kampe, og kl. 14.45 skal OMBOLDS ‘Klem Kram og Kærlighedspris’ overrækkes. Kl. 17.45 skulle fredagens sidste kampe gerne være afviklet, og så står den ellers på aftensmad i Krøgers Have på Frederiksberg.

Om lørdagen fortsætter stævnet kl. 9.30, og kl. 14 spilles finalekampene i A-, B- og C-rækkerne. Kort efter er der medaljeoverrækkelse, hvor Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), og socialminister Astrid Krag (S) og bestyrelsesformand i OMBOLD Jonas Lindholm står for overrækkelsen.

nmb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Frederiksberg

En invitation til Godthåbsvej

Annonce
Forsiden netop nu
Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce