Annonce
Debat

Drop idéen om symbolske stærekasser

Martin Voergaard er klima-, miljø- og  transportordfører for VU og stiller op til kommunalvalget på Frederiksberg for Venstre. Pr-foto
Annonce

Læserbrev: Jeg er ikke udpræget konservativ, men lov og orden er trods alt stadig en dyd for mig. Til gengæld har jeg det meget ambivalent med den konservative Anders Storgaards forslag om flere stærekasser på Frederiksberg.

Det har jeg fordi, det er fuldstændig forfejlet at tro, at flere stærekasser ved Frederiksbergs grænser vil kunne have forhindret tragedien i sidste måned eller fremtidssikre et tryggere Frederiksberg.

At ønske øget overvågningen er et retfærdigt synspunkt. Det er dog helt forfejlet at bruge en ulykke som affyringsrampe for sin politik og i særdeleshed, når det aldrig nogensinde vil kunne have forhindret denne tragedie.


Det er ikke synet af stærekasser, som får hverken vanvidsbilister eller narkopåvirkede til at sænke farten.

Martin Voergaard (V)


Det er ikke synet af stærekasser, som får hverken vanvidsbilister eller narkopåvirkede til at sænke farten. Stærekasserne ved bygrænsen vil kun blive til en overvågningsenhed, der primært vil overvåge almindelige 8-16 trafikanter. Skal der opsættes flere stærekasser, så ville det give langt bedre mening, hvis det blev gjort en række sårbare steder. Det kunne i særdeleshed være ved folkeskoler, børnehaver eller farlige kryds.

Tragedien i sidste måned udspringer ikke af mangel på overvågning, men nærmere af politiets mangel på mandskab. Det forhindrer dem i at skabe nogle præventive enheder, som afmonterer unge fra at havne i trist glidebane.

Kommunen kan ikke sende flere penge politiets vej, eftersom det foregår et niveau højere oppe. Vi kan dog selv skabe nogle kommunale præventive enheder, som kan samarbejde med politiet. Det skal være en enhed, som får de unge ind i foreningslivet og væk fra gaden.

Sådanne tiltag har gentagne gange vist at kunne have en enorm effekt. Det er naturligvis uvist, om det kunne have stoppet tragedien sidste måned eller den i september, men det er trods alt mere plausibelt end stærekasser ved Damhussøen.

Annonce
Annonce
LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce
Annonce
DEBAT

Er der julelys på nettet, hr. minister?

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Som kornet i jorden

Klumme

Ild i uniformerne

Debat

S og EL: Sænk farten på Frederiksberg

Klumme

For to kroner leverpostej

Byliv

Falkebænkene er tilbage på Sankt Thomas Plads

Klumme

Klumme: Kvindernes læremester

Annonce