Annonce
Debat

Duegårdens 1.000 dages ventetid i Huslejenævnet

Duegården på Duevej. Foto: Bo Børresen
Annonce

Læserbrev: 3. september svarer formanden for Frederiksberg Huslejenævn i Frederiksberg Bladet på Hans Degns læserbrev om den langtrukne huslejesag i Duegården. Af svaret fremgår det, at formanden for halvanden år siden, det vil sige foråret 2019 overfor kommunens administration, siden rejste spørgsmålet om flere ressourcer til sagsbehandlingen, men først fik tilført flere midler i foråret 2020.


Allerede i foråret 2019, da formanden ønskede flere ressourcer tilført, havde Duegårdssagens behandlingstid varet fire gange længere end den gennemsnitlige behandlingstid.

Per Rasmussen, Duevej 22, 4. tv.


Duegården rejste på vegne af mere end 100 lejere klagesagen over huslejen i Huslejenævnet i september 2017. Bemærkelsesværdigt er det, at allerede i september 2019 blev den gennemsnitlige behandlingstid for sager i Huslejenævnet på Frederiksberg opgjort til 127 dage, så allerede i foråret 2019, da formanden ønskede flere ressourcer tilført, havde Duegårdssagens behandlingstid varet fire gange længere end den gennemsnitlige behandlingstid.

I Duegården spørger vi stadig os selv om, hvorfor Duegårdssagen nu er trukket længere ud end 1000 dage, når en lignende sag, for lejere i den konkursramte andelsbolig Klostergården i København, blev afgjort allerede i 2017. Der er altså præcedens for sager som Duegårdens, så Huslejenævnet på Frederiksberg har altså andre sager at sigte efter.

Hvis Huslejenævnets formand, direktør, cand.jur. Jørgen Gawinetski virkeligt prioriterede at gøre noget ved sagsbyrden kan man kun undre sig over, at han, der som økonomiansvarligt i den Konservative vælgerforening på Frederiksberg er tæt på magtens cirkler, ikke har været i stand til at sikre Huslejenævnet ressourcerne.

Måske sender han med sin forklaring, i virkeligheden, bare aben videre til kommunens administration? Den paradoksale oplevelse af retsløshed for os lejere, i den traditionelt konservative lov- og ordenshøjborg Frederiksberg, er svær at frigøre sig fra.

Spørgsmålet til Jørgen Gawinetski, som han ikke svarer på i sit læserbrev, er enkelt og klart: Hvornår har Frederiksberg Huslejenævn nået en afgørelse af Duegårdens klage? Det er vel efter mere end 1000 dages ventetid et rimeligt spørgsmål at stille.

Annonce
Annonce
Klumme

At vente på døden

Annonce
Annonce
Debat

Cykelkaos hersker på Grundtvigsvej

Annonce
Forsiden netop nu
Kronik

Jeg vil også have ret til at leve

Covid-19

Nikolaj Bøgh: - Jeg har corona

Debat

Er den lokale idræt bange for børn?

Politi

Cyklist skubbet af cyklen på Howitzvej

Klumme

Historiens store viskelæder

Debat

Tillid forpligter

Klumme

Septembers himmel

Nyåbnet

Ny frisørsalon: Bliv smuk på spansk

Kronik

KRONIK: Bag den gule trøje

Annonce