Annonce
Frederiksberg

Efter loftet faldt ned: Enhedslisten kræver tagudskiftning. Nu.

Som Frederiksberg Bladet i sidste uge kunne fortælle, var det mere held end forstand, at der ikke skete personskade da loftet faldt ned i Kastanias soveværelse.
”Den manglede vedligeholdelse af kommunens egen beboelsesejendom på Fuglevangsvej/Bülowsvej er dybt bekymrende. Dette har beboerne igennem længere tid påpeget – og nu kan det ikke være til at overse for nogen, efter at loftet i søndags faldt ned i soveværelset i en af de øverste lejligheder”, siger kommunalbestyrelsesmedlem fra Enhedslisten, Mette Bang Larsen

- Den manglede vedligeholdelse af kommunens egen beboelsesejendom på Fuglevangsvej/Bülowsvej er dybt bekymrende. Dette har beboerne igennem længere tid påpeget, og nu kan det ikke være til at overse for nogen, efter at loftet i søndags faldt ned i soveværelset i en af de øverste lejligheder”, siger kommunalbestyrelsesmedlem fra Enhedslisten Mette Bang Larsen, der nu kræver politisk handling. Og hun stiller partiets tre mandater til rådighed.


Der bør ved gennemgang på ejendommen også sikres, at der ikke er så store skader eller mangler, at dele af loftet er i fare for at falde ned andre steder, såvel i den berørte lejlighed som i de andre lejemål


Annonce

- Det var et rent held, at beboerne i lejligheden ikke opholdt sig i rummet, da ulykken skete. Det kunne have kostet dem livet. Da sagen er så alvorlig, mener Enhedslisten, at det et vigtigt at ikke kun selve loftet i det pågældende rum gennemgås og sikres straks. Der bør ved gennemgang på ejendommen også sikres, at der ikke er så store skader eller mangler, at dele af loftet er i fare for at falde ned andre steder, såvel i den berørte lejlighed som i de andre lejemål på den øverste etage, siger Mette Bang Larsen til FrederiksbergLIV.dk, og understreger samtidigt, at Frederiksberg Kommune, som ansvarlig udlejer, bør genhuse beboerne, hvis der er nogen som helst risiko ved at opholde sig i ejendommen.

- Derfor mener vi heller ikke, at politikerne kan vente til efterårets budgetforhandlinger med at finde de nødvendige midler til at få udskiftet taget engang i 2021 eller 2022. Vi vil fra have fremrykket en udskiftning af ejendommens tag hurtigst muligt. Taget er meget slidt og misligholdt, så det regner direkte ind. Det har igennem længere tid medført vandskader i ejendommen og beboernes hjem, siger Mette Bang Larsen

Det er desværre ikke kun i denne ejendom, at Frederiksberg Kommune ikke har levet op til sin forpligtigelse som udlejer, mener Bang Larsen. Der er også en række andre af de kommunale beboelsesejendomme, hvor beboerne har påpeget nedslidning og mislighold.

- Derfor ønsker vi i Enhedslisten at de kendte vedligeholdelsesmangler kommer til politisk behandling hurtigst muligt efter sommerferien, så vi kan få taget beslutning om at få sat i gang i de nødvendige vedligeholdelsesarbejder, kommunen som udlejer er forpligtiget til, slutter Mette Bang Larsen overfor FrederiksbergLIV.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce