Annonce
Sundhed

En uge efter udmelding om forurenet vand: Kun et fåtal er blevet alvorligt syge

Er man blevet syg, vil man normalt opleve, at symptomerne aftager efter to til fire dage, oplyser fagchef ved Statens Serum Institut, Flemming Scheutz. Foto: Julie Stougaard
Statens Serum Institut konkluderer, at langt de fleste Frederiksberg-borgere er sluppet for alvorlige symptomer efter forureningen af vandet.

Måske har du mærket lidt kvalme og rumlen i maven. Måske har du slet ikke mærket noget. Uanset hvad din situation er, har den lille bakterie været på spil i dit drikkevand.

Selvom det kan være svært helt at sige, hvor stort et antal, der er blevet syge af at drikke vandet fra hanen, lader det heldigvis til at være de færreste borgere, der er blevet alvorligt syge. Det siger Flemming Scheutz, fagchef ved Statens Serum Institut.

- For at det kan blive registreret kræver det, at borgeren søger læge, og det må man gå ud fra, at der er mange, der ikke gør. Men søger man læge i sådan et tilfælde, vil lægen bede patienten om at tage en afføringsprøve, som så vil blive sendt til Hvidovre Hospital, hvor den bliver analyseret. Viser prøven nogle alvorlige bakterier, vil Hvidovre Hospital kontakte os, siger Flemming Scheutz.

- Eftersom Hvidovre Hospital ikke har kontaktet Statens Serum Institut, må vi gå ud fra, at der ikke er mange borgere, der er alvorligt syge som følge af at have drukket vandet. Så ville vi være blevet kontaktet, tilføjer fagchefen.

Annonce

Ikke en forurening med spildevand

Vi har spurgt eksperterne, hvad det egentligt er for en bakterie, denne colibakterie, og hvor alvorligt det er, hvis man bliver syg, efter at have drukket vand indeholdende bakterien.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed slår man først og fremmest fast, at det er coliforme bakterier, der er fundet i det Frederiksbergske drikkevand. Ikke at forveksle med E.coli bakterier, som kommer fra tarmens mikroflora hos mennesker og dyr. Coliforme bakterier er naturligt forekommende i jord, plantedele og overfladevand, og måles der coliforme bakterier i drikkevand, kan det være en indikation for forurening med jord eller overfladevand. Der er altså ikke tale om en forurening med spildevand.

Annonce

Søg læge hvis symptomerne fortsætter

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at vandets hygiejniske kvalitet ikke er tilfredsstillende, når der måles coliforme bakterier i drikkevandet, men at risikoen for, at vandet på Frederiksberg er sygdomsfremkaldende, er lille.


Eftersom Hvidovre Hospital ikke har kontaktet Statens Serum Institut, må vi gå ud fra, at der ikke er mange borgere, der er alvorligt syge som følge af at have drukket vandet.

Flemming Scheutz, fagchef ved Statens Serum Institut


Skulle du alligevel være blevet syg, og oplever du, at det varer ved, skal du søge læge, lyder det fra Flemming Scheutz, fagchef ved Statens Serum Institut.

- Er man blevet syg, vil man normalt opleve, at symptomerne aftager efter to til fire dage. Oplever man, at det varer en uge eller længere, eller at man har blod i afføringen, så bør man kontakte sin læge, siger han.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stakkels Frederiksberg Allé

Debat

Dæksler og riste hærger cykelstierne

Byliv

Vejrhanen: En truet dyreart på Frederiksberg

Politik

Kommunalvalget: SF's fem fokuskandidater

Debat

Det er ufint at tage penge fra børn

Annonce