Annonce
Frederiksberg

Ella og Viola har en grøn idé til kommunen

Ella og Viola fra Skolen på Grundtvigsvej stod bag det kreative udendørsbassin bygget til taget på CBS, der genbruger regnvand. Foto: Martin Sørensen
Annonce

PROJEKT. I seks uger har eleverne i 3.-5. klasse på Skolen på Grundtvigsvej arbejdet med bæredygtige ideer. Borgmesteren fik et eksemplar af alle de gode forslag med hjem til rådhuset.

Af heidi engelund

hee@minby.dk

 

GRUNDTVIGSVEJ: »Vi har lavet et aktivitetssted på taget af CBS med et vandbassin med pumpe, der skal rense regnvandet,« forklarer Viola, mens Ella står ved siden af og smiler.

De to venner går i 4. klasse på Skolen på Grundtvigsvej og har sammen med flere andre klasser på skolen arbejdet intenst i seks uger på projektet ’Hvordan skaber vi flere bæredygtige grønne miljøer på Frederiksberg’.

Politisk besøg

Kulminationen på projektet blev i mandag i sidste uge rykket ud på Grundtvigsvej, hvor eleverne lavede en udstilling med alle projekterne. De fortalte flittigt om hver deres flotte og grønne idé til borgmester Jørgen Glenthøj og undervisningsudvalgsformand Michael Vindfeldt, der var på besøg.

Skoleleder Lise Ammitzbøll la Cour bød velkommen. Hun fortalte, at der var tale om et læringsprojekt for eleverne, der blandt andet bliver en del af undervisningen i det nye skoleår.

Får børnenes ideer med

Michael Vindfeldt var meget imponeret over børnenes kreativitet, og det samme var borgmesteren. De gik rundt og hilste på børnene og lyttede til fortællingerne om de grønne, bæredygtige ideer.

»Vi har glædet os til at komme her i dag. Jeres arbejde rammer lige ned i det politiske arbejde med at skabe flere grønne områder på Frederiksberg. Vi glæder os til at se jeres modeller, og vi tager jeres produktbeskrivelser med hjem til rådhuset,« siger han.

Borgmesteren fortalte om alle de grønne tiltag, der allerede er på Frederiksbeg lige fra indsamling af madaffald til at plante flere grønne træer, der snupper de væmmelige partikler i luften.

Mariehøns på hotel

Lidt længere henne står Rosina og Laura ved deres insekthotel, som de har bygget af genbrugsmaterialer.

»Vi har lavet et insekthotel, der skal stilles op på Solbjerg Plads. Vi har både lavet en plantegning, tegnet træer og vi har også lavet en QR-kode,« fortæller Rosina og bladrer i mappen for at vise projektet frem.

Laura fortæller, at insekthotellet ikke får hvem som helst som beboere.

»Bier, mariehøns og sommerfugle skal bo i insekthotellet, og vi har selv fundet på det hele,« siger Laura og peger på de små grønne træer, der står på en miniudgave af Solbjerg Plads på bordet.

De mange fine ideer bliver ikke bare stuvet væk i kælderen på skolen. En lærer fortalte, at tanken er at man vil prøve at lave en udstilling i skolegården.

Udstilles i skolegården

Det politiske besøg fra rådhuset gik ikke tomhændet hjem, borgmester Jørgen Glenthøj og Undervisningsudvalgsformanden Michael Vindfeldt fik samtlige produktbeskrivelser med hjem i tasken.

Eleverne har god grund til at være en smule stolte, da deres projekt skal præsenteres for kommunalbestyrelsen efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Frederiksberg

Fremtidssikret låseforretning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce