Annonce
Mindeord

En af de stærkeste, klogeste og skrappeste politikere er død

Lone Dybkjær er gået bort i en alder af 80 år. Hun efterlader et imponerende cv, hvorpå der blandt andet står civilingeniør, landets første kvindelige miljøminister og medlem af Europa-Parlament i ti år. Foto: Anders Birch / Ritzau Scanpix
"Lone Dybkjærs smukke øjne og charmerende smil glemmer man aldrig, men det er nu især hendes stærke holdninger til ligestilling, miljø, EU og socialpolitikken, som vi kommer til at savne i Radikale Venstre", skriver Lone Loklindt i dette mindeord
Annonce

En af de stærkeste, klogeste og skrappeste politikere er død. Lone Dybkjærs smukke øjne og charmerende smil glemmer man aldrig, men det er nu især hendes stærke holdninger til ligestilling, miljø, EU og socialpolitikken, som vi kommer til at savne i Radikale Venstre. Som jeg savner allerede. Lone havde altid modet til at stå op for sine meninger; fantastisk stærk i sin kommunikation, sprudlende, levende og af og til vred. Hun fik alle til at tænke sig om, gik ikke på kompromis for enhver pris, og slet ikke når det gjaldt ligestilling.


Nu er det slut med at møde Lone på Gammel Kongevej eller i Frederiksberg Have. Nu har hun fået fred for sygdommen


Lone Dybkjær har sat store aftryk af sit politiske engagement. Som Miljøminister kæmpede hun for de første vandmiljøplaner. Som Europa-Parlementariker og folketingsmedlem kæmpede hun for radikale mærkesager som eksempelvis ligestilling og fædres ret til barsel. Lone var altid velforberedt, fagligt stærk og på mange måder klassisk radikal, og så derfor partiet i midten af dansk politik.

Lone var og vil altid være en rollemodel af de helt store. Selv lærte jeg Lone Dybkjær personligt at kende, da vi kæmpede for at få hende valgt som det første radikale medlem af Europa-Parlamentet. Det var en klog disposition efter sin private alliance med Poul Nyrup Rasmussen, og hun tegnede en stærk profil af den radikale Europapolitik. Men hun brændte også for dansk politik og i 2004 vendte hun tilbage til Folketinget. I mange år har vi haft fornøjelsen af hendes selskab i både den radikale Hovedbestyrelse og i Hovedstadens radikale partiforening. Hendes hjerte brændte for miljøet, klimaet, Europa og samfundets svageste. Lone holdt skarpt øje med partiets sociale profil og var langt fra altid tilfreds. Lone var således også med til at starte en ny tid for Radikale på Frederiksberg inden valget i 2017.

Morten Østergaard siger det så fint ”Vi vil savne det hele – for det lader sig ikke erstatte. Lone var på så mange måder den første, for os radikale var hun også en af de største”.

Nu er det slut med at møde Lone på Gammel Kongevej eller i Frederiksberg Have. Nu har hun fået fred for sygdommen.

Æret være Lone Dybkjærs minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Løftet pegefinger

Københavns Politi inden udsigt til hedebølge: Vi er nødt til at stramme skruen

Debat

Opkald plads efter Bent Fabricius-Bjerre

Læserbrev

Glem ikke p-pladser ved rådhuset

Debat

Nye målebånd til kommunen

Cirkus

Cirkus Arli holder jubilæumsforestilling

Klumme

Byen og præsten: Drømmestof

Annonce