Annonce
Frederiksberg

En bid af Roskildevej ensrettes resten af året

Frederiksberg Forsyning skal i gang med et større arbejde med fjernvarmeledninger, så Roskildevej bliver gjort ensrettet på en strækning. Foto: Martin Sørensen
Annonce

TRAFIK. Frederiksberg Forsyning går 2. juli i gang med at arbejde på fjernvarmeledninger på Roskildevej. Det betyder, at en del af vejen bliver ensrettet resten af året.

Af Heidi Engelund

hee@minby.dk

ROSKILDEVEJ: Det er ikke altid nemt at være bilist, gående og cyklist på Frederiksberg i disse tider, da der er mange vejarbejder i gang rundt omkring.

Nu skal Frederiksberg Forsyning i gang med at anlægge ca to km nye fjernvarmeledninger på Roskildevej. Det kommer til at forstyrre trafikken på strækningen resten af året.

Arbejdet går i gang 2. juli.

Tung trafik på vejen

Arbejdet finder sted på strækningen fra Nordens Plads til Zoologisk Have. De nye ledninger skal forbedre forsyningen i Blomsterkvarteret, Zoo og området nord for Roskildevej.

Arbejdet vil medføre lokale trafikale ændringer for både biler, cykler, fodgængere og busser. Roskildevej ensrettes fra Søndre Fasanvej til Borgmester Fischers Vej det meste af perioden, så trafikken kun kan køre i retning ud af byen.

Der vil også køre flere tunge lastbiler på Roskildevej, og der vil med stor sandsynlighed komme mere trafik på Dalgas Boulevard mellem Peter Bang Vej og Roskildevej og på Borgmester Fischers Vej.

Det vil også blive sværere at komme af med bilen, da dervil være færre parkeringspladser for bilisterne i arbejdsperioden særligt i Blomsterkvarteret.

Beklager forstyrrelsen

Frederiksberg Forsynings direktør Søren Krøigaard beklager de gener, der vil komme:

»Vi forsøger at planlægge og udføre arbejdet, så det skaber mindst mulig gene for beboere, virksomheder og gæster, og vi har samtidig forsøgt at tage hensyn til begivenheder i Zoo og PostNord Danmark cykelløbet samt andre arbejder i byen. Det er noget af et puslespil i en tæt by med megen trafik, så vi kan desværre ikke undgå gener. Derfor håber jeg, at alle vil vise forståelse og tålmodighed,« siger han.

Der arbejdes på hverdage fra klokken 7-15.30. Der kan dog ske afvigelser ved særlige omstændigheder.

Frederiksberg Forsyning vil sørge for adgangsforhold til beboelsesområder og butikker i området, og når der lukkes for varmen i perioder, vil beboerne blive advaret på forhånd.

Frederiksberg Forsyning opfordrer bilister, der skal ind til byen, om at kigge efter alternative ruter, mens myldretiden ud af byen forventes forværret under projektet.

Er du gående eller på cykel, så er det en god idé at snuppe den grønne sti.

Du kan følge arbejdet på: www.frb-forsyning.dk/roskildevej

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Er bæredygtighed da virkelig så slemt?

Debat

Børn: Det handler ikke kun om flere ressourcer

Annonce