Annonce
Byliv

En institution takker af: Bengt Holst stopper i København Zoo

Bengt Holst stopper i København Zoo. Foto: Lisbeth Holten
Efter 37 års tro tjeneste trækker Bengt Holst sig tilbage som videnskabelig direktør i København Zoo.

Ved udgangen af 2020 har Bengt Holst valgt at trække sig tilbage som videnskabelig direktør i Zoologisk Have. Han videregiver stafetten til zoofaglig chef og dyrlæge, Mads Frost Bertelsen.

68-årige Bengt Holst har været ansat i Zoo siden 1983, først som videnskabelig assistent, siden som chef for dyreafdelingen og fra 1994 som viceadministrerende og videnskabelig direktør.

Han har i de forgangne 37 år stået for udviklingen af Zoos videnskabelige profil og har som led i dette blandt andet startet naturbevarelsesprojekter i Malaysia, Indonesien, Sydafrika, Brasilien, Grønland og selvfølgelig i Danmark.

Annonce


Det kan ikke understreges nok, hvor kolossal betydning Bengt Holst har haft for København Zoo.

Jørgen Nielsen


I det seneste halve år har Bengt Holst løbende overdraget sine mange arbejdsopgaver til Mads Frost Bertelsen, som derigennem og gennem sit 17-årige virke i København Zoo er klædt godt på til at overtage stafetten.

Vil blive savnet i alle led

København Zoos administrerende direktør, Jørgen Nielsen, lægger ikke fingre imellem i sin vurdering af Bengts Holsts betydning for Zoo:

- Det kan ikke understreges nok, hvor kolossal betydning Bengt Holst har haft for København Zoo. Bengt formår at kombinere sit rolige og venlige gemyt med en kompromisløs tilgang til naturformidling, og jeg ved, at han vil blive savnet i dagligdagen i alle led af organisationen. Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til takke Bengt af hele mit hjerte og på vegne af hele virksomheden for 37 års loyal tjeneste i Zoologisk Have.

Bengt Holst er ikke 100 procent fortid i København Zoo, da han fra 1. januar til 31. december 2021 tilknyttes som særlig advisor til Zoos direktion.

Derudover vil Bengt Holst kaste flere kræfter efter aktiv deltagelse i den danske naturdebat, videreudvikling af udvalgte internationale naturbevarelsesprojekter og foredrag om de mange opgaver, han har haft i sit rige arbejdsliv, og ikke mindst de erfaringer, han har gjort sig nationalt og internationalt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Politiansat tiltalt for moms- og skattesvindel for 736.000

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce