Annonce
Byliv

En læser undrer sig: Hvorfor er der ikke pantholdere på skraldespandene her på Frederiksberg?

Skraldespande med pantholder som denne er et ganske almindeligt syn i Københavns Kommune. Foto: Katrine Rimer/Københavns Kommune
Flaskesamlere, der er nødt til at stå på hovedet i skraldespandene, og pantflasker, der bliver blandet med det øvrige affald. Hvorfor ikke benytte samme løsning som i København, spørger en læser. Vi har undersøgt sagen.
Annonce

En læser, Torben Hansen, har henvendt sig og spurgt, hvorfor Frederiksberg Kommune ikke - ligesom Københavns Kommune - monterer holdere på de kommunale skraldespande til tomme pantflasker og -dåser. På den måde undgår man, at pantemballagen bliver blandet med det øvrige affald, og flaskesamlere undgår at skulle stå på hovedet i skraldespandene.

Vi søgte svaret hos Frederiksberg Kommune, der svarer således:

- Vi har tidligere undersøgt, hvorvidt kommunens affaldskurve kunne forsynes med en sideholder til tomme flasker. Det viste sig imidlertid at være meget omkostningstungt at skulle eftermontere holdere på de eksisterende affaldskurve, og at det – såfremt løsningen skulle gennemføres – ville være mere hensigtsmæssigt at indkøbe nye affaldskurve. En udskiftning af kommunens affaldskurve ville imidlertid også være meget dyrt. Det blev derfor besluttet ikke at gå videre med projektet, lyder svaret fra Frederiksberg Kommune, som tilføjer:


Det er i øvrigt by-, kultur- og miljøområdets vurdering, at der kun i meget begrænset omfang henkastes pantbelagte dåser og flasker i byens rum og skraldespande.

Frederiksberg Kommune


- Det er i øvrigt by-, kultur- og miljøområdets vurdering, at der kun i meget begrænset omfang henkastes pantbelagte dåser og flasker i byens rum og skraldespande.

Frederiksberg Kommune har siden oplyst, at man ved nyindkøb af affaldskurve til centrale steder i byen vil undersøge muligheden for, om disse kan forsynes med pantholdere.

Kommunalbestyrelsen behandlede første gang sagen om pantholdere på skraldespande i august 2016. Læs mere her (punkt 221).

Går du også og undrer dig?

Spørgsmålet omkring pantholdere på skraldespande blev stillet via Frederiksberg Bladets nye digitale værktøj, hvor du kan komme direkte i kontakt med en af vores journalister og enten stille et spørgsmål eller komme med forslag til, hvad du gerne vil have, vi skriver om.

Stil dit spørgsmål her

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Flere grønne gavle, tak

Debat

Er bæredygtighed da virkelig så slemt?

Annonce