Annonce
Debat

Er bæredygtighed da virkelig så slemt?

Jan E. Jørgensen

Læserbrev: På Svend Trøsts Vej 5-7 har beboerne planlagt et lille byggeprojekt med store ambitioner. Her skal seks boliger udvides, hver med 17 m2, i et grønt infill-byggeri.

Projektet er på mange måder forbilledligt; Kommuneplanen iagttages, seks boliger forbedres og gøres mere familievenlige samtidig med, at der gives meget tilbage til byen. Dette sker blandt andet ved øget biodiversitet og artsrigdom, grønne tage og grønne facader.


Det er på alle måder et privat initiativ, som i særdeleshed er i tråd med vores politik på Frederiksberg, om at Frederiksberg skal være byens grønne hjerte

Jan E. Jørgensen


Ny arkitektur tilpasses respektfuldt de ældre bygninger, der begge er opført i 1871, og viser hvordan eksisterende bygningsmasse kan opgraderes til at dække nutidens behov. Afledning af overfladevand på ejendommen optimeres. Alt dette imens bygningernes fremtidige bebyggelsesprocent ligger væsentligt under områdets gennemsnit.

Det er dog ikke alle, der ser det sådan. I et indlæg her i Frederiksberg Bladet den 3. februar beskrives projektet som et eksempel på det ærgerlige fænomen greenwashing. Jeg er ganske uenig med denne konklusion. I samme indlæg indikeres også, at projektet er omfattet af lokalplan 107, hvilket heller ikke er korrekt - grænsen for lokalplan 107 går netop langs Svend Trøsts Vej.

Med en beskeden tilbygning og en kæmpe opdatering af ejendommens friarealer får seks familier et værelse mere i deres respektive boliger. Samtidig får byens dyreliv bedre forhold, der tages hensyn til kloaknettet, naboerne får udsigt til en ejendom med mere natur og planter, og forbipasserende vil se, hvordan tilbygninger med moderne formsprog kan tilpasses ældre arkitektur. Det er på alle måder et privat initiativ, som i særdeleshed er i tråd med vores politik på Frederiksberg, om at Frederiksberg skal være byens grønne hjerte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce