Annonce
Debat

Er forvaltningen i lommen på ansøger i greenwash-sagen på Svend Trøsts Vej?

Anne Goto sætter spørgsmålstegn ved, om forvaltningen overhovedet handler i offentlighedens interesse i greenwash-sagen på Svend Trøsts Vej. Foto: Morten Pape/Jysk Fynske Medier
Annonce

Læserbrev: Handler forvaltningen i greenwash-sagen på Svend Trøsts Vej i offentlighedens interesse?

I sin indstilling til by- og miljøudvalgets behandling af sagen, der vedrører hvorvidt byggeprocenten kan overskrides i det historiske kvarter på Svend Trøsts Vej, lader forvaltningen sig besnære af uforpligtende, men professionelle, arkitekttegninger sminket i grønt (ansøger er også rådgiver), der forfører med grønne og familiære fortællinger.

I indstillingen til by- og miljøudvalget skriver forvaltningen: 'Facaden begrønnes… Ejerforeningen har fokus på bæredygtigt byggeri og grønne tiltag, hvilket det fremsendte projektforslag afspejler. Gårdrummet opgraderes med ny beplantning, nyt grønt tag på baghuset, ligesom der anlægges fælles have med plads til leg og hygge.'

Herved glemmer forvaltningen, der bør handle i offentlighedens interesse, at gøre udvalget opmærksom på, at ansøgningen ikke er et retligt forpligtigende dokument. Hvis forvaltningen ikke ønsker at manipulere en godkendelse igennem, hvorfor er det så relevant at oplyse om, at der anlægges en have med plads til leg og hygge? Og hvorfor overtager forvaltningen fortællingen om det bæredygtige og grønne?

Forvaltningen legitimerer greenwashing i indstillingen til by- og miljøudvalget ved ukritisk at overtage ansøgers fortælling om det grønne i skabelsen af en karre i et historisk kvarter med smukke historiske huse!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Rund fødselsdag: Helle Sjelle fylder 50 år

Frederiksberg

Pas på 10 meters reglen

Debat

S: Drop besparelser på vores sårbare unge

Debat

Nej tak til konservativ drøm om 30 centimeter

Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce