Annonce
Byliv

Et 'konge' initiativ: Frederiksberg har fået sit eget udendørs skakanlæg

Formand for kultur- og fritidsudvalget Nikolaj Bøgh tager første træk på Aksel Møllers Haves nye skakanlæg. Blandt tilskuerne er Henrik Andersen fra 'Skak for sjov' og Martin Dahl fra Frederiksbergfonden. Foto Martin Larsen

Fredag 9. april blev det første træk på kæmpeskakbrættet i Aksel Møllers Have taget. Æren tilfaldt formand for kultur- og fritidsudvalget Nikolaj Bøgh, som også officielt indviede havens nye skakanlæg.

Det er den lokale skakforening for børn 'Skak for sjov', der er initiativtager til skakanlægget, som består af et kæmpeskak (3,6 x 3,6 meter) i lyse og mørke granitfliser, to skakborde med i alt otte skakspil - inklusiv frederiksberggrønne bænke - plus et særligt opvisningsmøbel med ét spil.

Sådan tager skakanlægget i Aksel Møllers Have sig ud i al sin herlighed. Foto: Julie Murphy

Skakpladsen er tiltænkt lokale skakklubber, skoler med skoleskak og skakinteresserede borgere. Når der ikke er skak-aktiviteter i haven, kan skakpladsens møbler benyttes til almindelige rekreative og sociale formål. Tilknyttet skakpladsen er et aflåst dækrum til opbevaring af de 60 centimeter store brikker til kæmpeskak.

Annonce

'Skak for sjov', Frederiksberg Kommune og Kiosk 26, der ligger lige ved Aksel Møllers Have, har indgået en fleksibel brugsaftale vedrørende nøgleordning og leje af brikker, så alle har mulighed for at spille skak i det fri. Skakpladsen er finansieret via Frederiksberg Kommunes pulje til åbne idrætsanlæg og af Frederiksbergfonden.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Butiksnyt

Meyers har åbnet pop op-isbar

Mest læste

Seneste nyt

Sundhed

Flyttedag: PCR-testcenter skifter adresse

Debat

En politisk stridsmand: Carl Plougs buste

Annonce